№ 38

19 вересня 2024 року

День Гідності та Свободи в Прилуках

  • Середа, Лист. 24 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Українці – горда та волелюбна нація, тому споконвічно спроби ворогів, як зовнішніх, так і внутрішніх, нав’язати нам шлях розвитку, який суперечить нашій національній ідеї, завжди отримували гідну відсіч. Свідчення тому – століття боротьби за свободу й незалежність України. Ми зробили чіткий вибір: стати демократичною та вільною країною, йти власним шляхом розвитку, незважаючи на всі перепони, помилки та труднощі. І цей вибір українці підтверджують щоразу, коли постає загроза зміни проєвропейського курсу держави.
Помаранчева революція 2004 року, Революція Гідності 2013-2014 років, героїчний захист кордонів держави на Сході, незалежності та територіальної цілісності своєї держави, геополітичного вибору нашого народу ціною тисяч життів наших воїнів – це підтвердження того, що ми вільні творити своє майбутнє, і ніхто й ніколи не знищить прагнення українців до гідності та свободи, а також до життя в європейській сім’ї народів.
Дуже символічно, що День Гідності та Свободи відзначається саме 21 листопада – у день початку Помаранчевої революції у 2004 році і Революції Гідності у 2013-му, бо знаменує він день єдності українців та їх готовність відстоювати цілісність і незалежність своєї країни, пам’ятати всіх, хто боровся за вільну Україну в різні часи, а також реалізувати своє право самим визначати майбутнє, вірити в себе та перемагати.


Так, у неділю 21 листопада прилучани вшанували всіх тих, завдяки кому наш європейський вибір є реальністю, усіх, хто віддав за нього життя та здоров’я, усіх, хто, незважаючи на небезпеку, заявив на Майдані про право українців бути європейською нацією, усіх, хто і сьогодні боронить мир і спокій в Україні.
До присутніх звернувся заступник міського голови Олександр Сивенко, який зазначив, що Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, а День Гідності та Свободи є беззаперечним доказом відродження Української нації, нашої держави, підтвердженням того, що події на Майдані змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній і незалежній Україні.
Схилити голови перед світлою пам’яттю Героїв і пригадати буремні місяці Революції Гідності до Банера Небесної Сотні прийшли безпосередні учасники тих подій, члени їх родин, представники міської влади, волонтери, громадськість.
До присутніх звернулася учасниця подій Революції Гідності, громадський діяч Ольга Костюк.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за Україну та поклали квіти до меморіалів.

Інформація «ГП»

Прочитано 930 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1407 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!