№ 38

19 вересня 2024 року

Озвучуємо проблеми мікрорайонів (КСН №5)

  • Середа, Груд. 01 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Жителі таких мікрорайонів нашого міста як Рокитний, Квашенці та М’ятно-дослідна станція вже висловили свої думки про проблеми зазначених мікрорайонів Прилук.
А ми не зупиняємося. На черзі територія комітету самоорганізації населення Плискунівського мікрорайону, який охоплює також і Кустівці.
Що ж хвилює жителів даних мікрорайонів, які плани вирішення проблем вони мають і чи можуть щиро подякувати за щось уже зараз – читайте далі.
Такий уже менталітет в українців, і прилучани тут далеко не виключення, у першу чергу бачити недопрацювання та негативні сторони роботи влади. Але водночас, це й добре, адже якщо не вказувати час від часу на помилки та прогалини, то можна й не дочекатися їх вирішення.
Розпочнемо з Ліцею №10, будівля якого стоїть саме на межі з Центральним мікрорайоном Прилук. Цілком зрозуміло, що навчальний заклад відвідує чимала кількість дітей різного віку, але пішохідний перехід поруч не обладнаний належним чином, скаржаться дописувачки, мами маленьких учнів ліцею. Відсутність світлофорного об’єкту на прилягаючому перехресті дається в знаки, адже через потік машин центральною вулицею дуже складно перейти дорогу, зауважує одна з жінок: «Часом і по 15 хвилин можемо стояти та чекати, доки хтось пропустить. Водії й не думають зупинятися».
Якщо ж спуститися на квартал нижче, до вулиці Соборної, то можна побачити провалля посеред проїжджої частини, яке тільки те й робить, що розростається протягом останніх 5 років. Уся справа в каналізаційному колодязі, котрий власники одного з будинків поруч давно винесли за межі свого подвір’я та зобов’язалися утримувати. У результаті – кілька вкрадених люків, а один і зовсім провалився під землю. Мешканці вулиці вкотре звертаються до комунальних служб за допомогою у вирішенні такої проблеми. Є величезна надія, що компромісу таки вдасться дійти, адже дана ділянка дороги знаходиться в дуже аварійному стані.


А от жителька одного з бараків по вулиці Дачній і взагалі переконана, що їхній двір забутий не просто людьми, а й Богом. Про вуличне освітлення люди там не чули. А як же слова представників влади «освітлимо всі вулиці, навіть ті, де ніколи досі не було світла»? Тут знову хочеться нагадати, що на околицях і дальніх вулицях живуть такі ж люди, як і в центральній частині Прилук.
Мікрорайони Кустівський і Плискунівський, як ніякі інші, потребують розвитку, переконана ще одна наша дописувачка. Так, прилучанка зазначає, що на Кустівцях (нижніх) немає речей конче необхідних для життя: дороги – суцільні ями, калюжі та багнюка; вуличне освітлення – також залишає бажати кращого, адже світяться два ліхтарі на всю вулицю; тиску в водогоні раніше не було тільки влітку – зараз цілий рік «то вода є, то води немає». «Ми, жителі мікрорайону, також хочемо ходити та їздити нормальною дорогою, в темну пору доби мати освітлення на вулицях, у будь-який час доби мати воду в кранах, наші діти також хочуть бавитися на спеціально облаштованих дитячих майданчиках. Та й майданчики відпочинку для молоді теж не були б зайвими!», – говорить жінка.
Проблем багато і їх треба вирішувати. Щиро вдячні прилучанам за їхню активну позицію. Прокладемо місток від громади до влади разом. Сподіваємося, що нас почують.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 1117 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1327 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!