№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Груд. 01 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Допомагають обласні депутати

У ході чергового засідання виконавчого комітету його члени затвердили виділення коштів за рахунок субвенції на виконання доручень виборців депутатами обласної ради.
Так, уже який рік поспіль не зраджує своїм переконанням обласний депутат від політичної партії «Європейська Солідарність» (ексдепутат Прилуцької міської ради 7 скликання) Олександр Козик. Щороку свої депутатські кошти він направляв на розвиток медицини. Цей рік не став виключенням. 125 тис. грн до міського бюджету від нього надійшло на придбання медичного обладнання для ендоскопічного кабінету поліклінічного відділення Центральної міської лікарні.
Приємно, що долучаються до посильної допомоги прилучанам й інші депутати Чернігівської обласної ради. Так, Сергій Крамаренко від Радикальної партії Олега Ляшка виділив 6700 грн на придбання шафи для Прилуцької гімназії №1.
Крім того, у парі з Русланом Рустамовим від політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», Сергій Крамаренко виділив кошти для надання матеріальної допомоги прилучанам, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Змінено норми споживання комунальних послуг

Члени виконкому заслухали та погодили проєкт рішення про встановлення норм споживання комунальних послуг. Із даного питання присутніх поінформував директор КП «Прилукитепловодопостачання» Андрій Гавриш.
Як повідомив посадовець, відповідно до п. 21 ст. 30 закону України «Про місцеве самоврядування», п. 3 ч. 3 закону України «Про житлово-комунальні послуги», ч. 2 ст. 9 закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», п. 18, 21 Постанови КМУ від 21.08.2019 р. №813, Наказу Міністерства регіонального розвитку та будівництва від 28.12.2018 р., «Будівельної кліматології» та КТМ 204 «Норми та вказівки по нормуванню витрат палива та теплової енергії на опалення житлових і громадських споруд, а також на господарсько-побутові потреби в Україні», щороку відбувається перегляд і затвердження норм споживання комунальних послуг.
Саме тому, виконком погодив нові норми, враховуючи надані розрахунки, з метою забезпечення дотримання норм законодавства у сфері житлово-комунальних послуг.
Варто наголосити, що встановлюються дані норми для тих будинків, які досі не обладнані тепловими лічильниками. Розраховуються норми теплової енергії на виробництво 1 Гкал згідно КТМ і до уваги беруться кліматичні умови кожної окремої області.
Як зазначив Андрій Гавриш, зміни в нормах спостерігаються в напрямку зменшення, в порівнянні з попередніми роками. Це пов’язано з тим, що раніше для всіх багатоповерхових будинків норма була єдиною, а тепер є розподіл за поверхами. Відповідно, там, де більше поверхів, йде менше теплової енергії для обігріву 1 кв. м житлової площі.
Крім того, для тих будинків, які не мають теплових лічильників, але мають власну котельню, також ведеться окремий розрахунок спожитого тепла.
Треба розуміти, що за відсутності теплового лічильника, норми споживання комунальних послуг обов’язково повинні бути встановлені, інакше просто неможливо буде провести нарахування за їхнє споживання.

Розпочинаємо щеплювати дітей від COVID-19

Прилуцька дитяча лікарня на своїй сторінці Facebook оголосила про можливість проводити щеплення серед дитячого населення не лише згідно календаря, а і від COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech.
Так, згідно повідомлення, щеплення можна зробити дітям від 12 років, при наявності всіх обов’язкових щеплень відповідно до календаря.
Як відомо, держава дозволила вакцинувати дітей віком від 12 до 17 років. Це підлітковий вік, який фізіологічно має зниження загального імунітету, тому шанси складно перенести COVID-19 є. І якщо вакциновані діти захворіють, недуга буде протікати в легкій формі та без ускладнень.
У будь-якому разі, кожна людина повинна самостійно приймати рішення вакцинуватися чи ні, коли та як це робити. Але важливо пам’ятати, наголосила головний лікар Прилуцької дитячої лікарні Анна Худолій, що лише шляхом вакцинації та самодисципліни ми зможемо вистояти в такій не рівній боротьбі з даним вірусом.
Загалом же вакцинувати дітей в Україні почали з жовтня. Якщо з липня щеплювали дитяче населення лише із супутніми важкими захворюваннями, а також тих, хто виїжджав за кордон, то зараз зробити це можуть усі охочі, але за умови виконання декількох важливих умов.
Для початку необхідно мати при собі довідку від лікаря-педіатра або сімейного лікаря, з яким заключена декларація, про те, що дитині рекомендовано вакцинацію та про її стан здоров’я, а також копію карти щеплень дитини тому, що згідно законодавства вакцинація від COVID-19 дітей відбувається лише при наяв-ності стовідсоткової вакцинації по календарю щеплень. Якщо в дитини є відмова або протермінована вакцинація по обов’язкових щепленнях, щепити від COVID-19 згідно законодавства не можна.
Звісно, можуть бути і протипоказання до щеплення. Так, серед протипоказань, які називають лікарі: важка анафілактична реакція на першу дозу вакцини, гостре захворювання в день вакцинації з температурою вище 38 градусів. Водночас, рекомендації щодо вакцинації по кожній окремій дитині має надавати сімейний лікар, який веде дитину та знає стан її здоров’я.
На сьогодні вакцинувати дитину 12-17 років можна в Центрі вакцинації (міський Будинок культури) та в усіх амбулаторіях. Але вже скоро ця послуга стане можливою і в самому поліклінічному відділенні дитячої лікарні після про- ходження медичним персоналом відповідного навчання.
Дітям від 12 років, які отримали хоча б одну дозу вакцини, батьки зможуть згенерувати ковід-сертифікат у застосунку «Дія».

За матеріалами міської ради


Прочитано 600 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1349 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!