№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лют. 16 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав


Традиційно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ із Республіки Афганістан закінчилася страшна за своїми втратами війна.
33 роки, що минули, об’єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину. Зібрались учасники бойових дій у сесійній залі міської ради, щоб згадати ті буремні роки та своїх побратимів, які вже ніколи не повернуться додому.
На сьогоднішній день у нашому місті діють три громадські організації, які об’єднують воїнів-інтернаціоналістів:
- Прилуцька міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану при Українській Спілці Ветеранів Афганістану /воїнів-інтернаціоналістів/, голова Олег Андрійович Дем’яненко;
- Громадська організація «Ветерани Афганської Війни та Учасники Бойових Дій Прилуччини», голова Володимир Валентинович Нежиборець;
- Прилуцька міська Спілка офіцерів-ветеранів Афганської війни та воєнних конфліктів в інших державах, голова Анатолій Дмитрович Кірічок.
У своєму зверненні до воїнів-інтернаціоналістів і рідних загиблих афганців міський голова Ольга Попенко наголосила, що на превеликий жаль, на Сході нашої держави йде війна, і колишнім воїнам-афганцям знову довелося брати до рук зброю, але вже для того, щоб виборювати цілісність рідної України.
За активну життєву позицію, особистий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Ольга Попенко вручила Відзнаки міського голови «За заслуги» та Почесні грамоти виконавчого комітету Прилуцької міської ради.
Зі словами глибокої поваги зверталися до учасників бойових дій Лідія Шевченко, помічник народного депутата України Бориса Приходька та депутати Прилуцької міської ради від ВО «Батьківщина» Володимир Мазуренко й Вячеслав Кантурак.


Присутні у глибокій шані схилили голови перед пам’яттю тих, хто загинув. Дев’ятнадцять воїнів-інтернаціоналістів не повернулися на Прилуччину. Згадали Олега Міхнюка та Віктора Маслова, воїнів-інтернаціоналістів, воїнів АТО/ООС, які загинули захищающи рідну землю від російського агресора.
Після урочистостей у стінах міської ради учасники зібрання поклали квіти до пам’ятних знаків на честь земляків, які загинули в Афганістані та воїнам АТО, які загинули за незалежність України.

Засідання конкурсної комісії перенесено

11 лютого мало відбутися перше засідання конкурсної комісії на зайняття посади директора Прилуцької центральної міської лікарні. Кількома днями раніше виконавчий комітет міської ради затвердив поіменний список членів даної комісії, до якої увійшли 7 осіб:
СИВЕНКО Олександр Іванович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова комісії;
КАСЬЯН Олег Борисович – начальник відділу по роботі з кадрами міської ради, секретар комісії (без права голосу);
ГОРБАЧ Валентина Григорівна – начальник юридичного відділу міської ради, член комісії;
ДОРОШЕНКО Валерій Володимирович – член комітету самоорганізації населення №4 мікрорайону М’ятно-дослідної станції, член комісії;
КОВАЛЕНКО Тамара Миколаївна – старша медична сестра інфекційного відділення КНП «Прилуцька центральна міська лікарня», член комісії;
ЛИСИНЕНКО Яна Олександрівна – лікар-ендокринолог поліклінічного відділення КНП «Прилуцька центральна міська лікарня», член комісії;
ОПАНАСЕНКО Олег Анатолійович – член громадської організації «Комфорт та якість», член комісії.
У ході першого засідання конкурсна комісії мала розглянути та затвердити ряд важливих питань. Серед них: ознайомлення з порядком проведення конкурсу на зайняття посади керівника Державного комунального закладу охорони здоров’я; визначення термінів проведення конкурсу; вимоги до потенціальних учасників та ознайомлення з оголошенням про проведення відбору.
У зв’язку з тим, що присутніми на засіданні були лише половина членів комісії, кворум не зібрався, а відповідно комісія того дня була визнана нелегітимною. Наступна спроба провести засідання конкурсної комісії відбудеться уже 18 лютого.

Заходи щодо збалансування міського бюджету

У ході чергового засідання виконавчого комітету його члени заслухали інформацію начальника фінансового управління міської ради Олени Ворони «Про затвердження плану заходів щодо збалансування бюджету міської територіальної громади у 2021 році в процесі його виконання». Виконавчий комітет міської ради відмітив, що всі відповідальні виконавці дотримувалися затвердженого плану.
Фінансовим управлінням міської ради здійснювався постійний моніторинг надходження доходів. Так, за результатами 2021 року до загального фонду мобілізовано власних доходів – 396412,0 тис. грн при тимчасовому плані – 379599,0 тис. грн (104,4%). Вживалися заходи щодо своєчасної виплати заробітної плати та погашення зарплатних боргів найманим працівникам підприємств міста. На засіданнях тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат заслуховувалися звіти керівників підприємств-боржників. У результаті проведених заходів до бюджету міста додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб 603,8 тис. грн. Додаткові надходження від створення нових робочих місць – 473,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, від залучення до державної реєстрації – 34,0 тис. грн.
Відділом комунальної власності міської ради з початку року укладено 3 договори оренди землі з річною сумою плати 17,4 тис. грн, додаткові надходження від переукладення договорів оренди становлять 275,1 тис. грн, від проведення оновлення нормативної грошової оцінки землі – 8423,7 тис. грн.
Прилуцькою ДПІ ГУ ДПС у Чернігівській області в межах своїх повноважень здійснювалися заходи щодо декларування доходів фізичних осіб, у результаті яких до міського бюджету додатково надійшло 3252,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Додаткові надходження від вжитих заходів із недопущення незаконного обігу підакцизних товарів, функціонування тіньового ринку їх виробництва та реалізації склали 745,9 тис. грн, погашено податкового боргу по платі за землю – 564,5 тис. грн.
Додатково до бюджету надійшло коштів за результатами претензійно-позовної роботи – 129,5 тис. грн, за актами ревізій – 40,1 тис. грн, від погашення заборгованості по оренді комунального майна – 1239,6 тис. грн, від погашення заборгованості по платі за розміщення реклами – 163,4 тис. грн, за тимчасове користування елементом благоустрою для провадження торговельної діяльності – 1,5 тис. грн, від перегляду ставок по платі за розміщення рекламних конструкцій – 98,1 тис. грн.
Питання упорядкування мережі та штатної чисельності перебувало на постійному контролі в головних розпорядників бюджетних коштів. Мережа, штати й контингенти бюджетних закладів міста формувалися відповідно до чинного законодавства.
Питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ і розрахунки за енергоносії знаходилися на постійному контролі згідно з вимогами Бюджетного кодексу України щодо забезпечення в першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, а також на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги.
За 2021 рік незахищені статті профінансовано на 87,9%.
З метою забезпечення в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників бюджетних установ, проведення розрахунків бюджетних установ за енергоносії здійснювався аналіз пріоритетності видатків та їх перерозподіл із інших статей витрат та між головними розпорядниками коштів. Забезпечувався моніторинг ефективного використання бюджетних коштів із дотриманням жорсткої економії, контроль за взяттям бюджетних зобов’язань відповідно до бюджетних призначень.

За матеріалами міської ради

Прочитано 2096 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1265 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!