№ 38

19 вересня 2024 року

Прилуцьку виховну колонію виставили на аукціон

  • Середа, Лют. 23 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У рамках Великого розпродажу в’язниць у жовтні 2021 року Фонду державного майна України передали на приватизацію лот – колишню Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх, закриту та законсервовану 2019 року.

Ще тоді міністр юстиції України Денис Малюська пропонував майбутнім покупцям колонію під коворкінг. До слова, коворкінг – у широкому сенсі – це модель організації роботи людей, найчастіше фрилансерів, із різним типом зайнятості в єдиному робочому просторі; у вузькому – колективний офіс.
Отож, стартова ціна лота – 100 мільйонів 286 тисяч 469 гривень, загальна площа – 5,2886 га. Серед майна, яке виставлять на продаж є 40 об’єктів (загалом майже 26 тисяч квадратних метрів). До переліку входять приміщення школи, спортзал, спортивні майданчики, мережа зв’язку, водогін, каналізація тощо.
Нагадаємо, колонія потрапила під оптимізацію в лютому 2019 року. 35 засуджених неповнолітніх тоді перевели до інших виховних установ, персонал скоротили. Приміщення ж, розраховані на 300 чоловік, законсервували.


Разом із тим біла кам’яна будівля на території колонії, «тюремний замок», є історичною. Її будували з 1840 до 1860 року під в’язницю. Цю функцію споруда виконувала понад сторіччя. З 1964 року тут працювала виховна установа для неповнолітніх. У радянську добу в ній утримували понад тисячу чоловік. Після розпаду в одній із кімнат спального корпусу облаштували церкву. Свого часу в колонії навіть видавали альманах – єдине друковане видання, яке друкували в установах виконання покарань.
До відома, сьогодні в Україні функціонує понад 100 установ виконання покарань і слідчих ізоляторів. Як зазначав Денис Малюська, третину з них планується закрити і продати земельні ділянки, а вирученими коштами покрити базові витрати для будівництва нових закладів. Водночас посадовець переконаний, що Україні знадобиться й іноземне фінансування, щоб побудувати нові місця утримання в’язнів. Так, у 2021 році планувалося приватизувати щонайменше чотири в’язниці, у 2022-му – ще до десяти.
За словами глави Мін’юсту, його відомство не може дозволити собі утримання в’язниці, яку завантажено на 30-40%. На продаж виставлять закриті пенітенціарні установи. Таких в Україні сьогодні 27.
Наразі окрім Прилуцької виправної колонії Фондом держмайна на продаж виставлені Південна виправна колонія №51 в Одесі за 223 млн грн, а також Ірпінський виправний центр №132 за 220 млн грн.

Інформація «ГП»

Прочитано 3489 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1255 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!