№ 38

19 вересня 2024 року

Участь Прилук у міжнародних проєктах

  • Середа, Сер. 10 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Основними завданнями щодо інвестиційної діяльності для будь-якої громади у воєнний час є пошук і залучення ресурсів задля подолання викликів і ризиків щодо функціонування об’єктів критичної інфраструктури безпеки та здоров’я мешканців, підтримки соціально вразливих категорій населення.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради у сфері інвестиційної діяльності Євгенія Авер’янова в ході наради міського голови зазначила, що важливими передумовами в залученні внутрішніх і зовнішніх ресурсів є:
– системна робота керівництва, структурних підрозділів, депутатів міської ради;
– співпраця та чітка взаємодія з органами влади різного рівня;
– консолідація зусиль влади, громадськості, бізнесу.
Посадовець акцентувала, що місто продовжує співпрацювати з міжнародними партнерами, координаторами програм, у яких наше місто брало чи бере участь: це дві програми Німецького товариства міжнародного співробітництва, з якими громада співпрацює ще з минулого року:
1. «Програма ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України» (Координатор – Світлана Рожок),
2. Проєкти щодо енергоефективності.
– Фонд Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) – установи міста співпрацювали з ними з 2020 року за напрямом розвитку сфери надання соціальних послуг.


– Ініціатива ЄС «Угода мерів». Ця ініціатива стосується питань впрова-дження систем енергоменеджменту, виконання заходів із енергоефективності в муніципалітетах. Прилуки є підписантом «Угоди мерів» з 2009 року.
– Ініціатива ЄС «Мери за економічне зростання». Місто є учасником-підписантом ініціативи з 2018 року. Ініціатива передбачає підтримку в плануванні та реалізації заходів економічного розвитку.
– Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй.
– Klischko Foundation та інші.
Наразі підготовлена та подана заявка на Програму розвитку Організації Об’єднаних Націй щодо медичного обладнання для Прилуцької центральної міської лікарні, заявка на Ініціативу «Угода мерів» щодо підтримки сфери житлово-комунального господарства (генератор для КП «Прилукитепловодопостачання»).
Задля вирішення питань у сфері охорони здоров’я проведено консультації й надіслано звернення-прохання до Медичної делегації Фріда щодо сприяння в отриманні медичного обладнання та спеціалізованого транспорту для лікування дитячого населення. Питання допомоги цієї міжнародної ініціативи зараз на розгляді.
Протягом останніх місяців із метою підтримки внутрішньо переміщених осіб, соціально вразливих верств населення проведені консультації, надіслані звернення до ряду українських і міжнародних фондів, громадських організацій.
Крім того, прилуцька громада протягом останніх двох місяців отримала допомогу від міжнародних партнерів (продукти харчування, засоби гігієни, товари медичного та господарського призначення). Дві вантажівки прибули до Прилуки від Фонду Міжнародної Солідарності (Республіка Польща) та польського міста-побратима Остроленка.
Також за словами посадовця, у червні цього року міська рада тісно співпрацювала з Прилуцькою військовою районною адміністрацією щодо питань доставки, транспортування гуманітарного вантажу від Фонду Міжнародної Солідарності.
Наразі розпочато підготовчу роботу щодо освоєння державних коштів, які передбачені на розвиток спортивної інфраструктури міста. Нагадаємо, що минулого року ці кошти надійшли за сприяння народного депутата Бориса Приходька. Передбачено будівництво багатофункціонального поля з сучасним покриттям.
Також у липні, під час візиту народного депутата, надано пропозиції щодо подальшого розвитку спортивної інфраструктури. На сьогодні обговорюються питання капітального ремонту приміщення для занять гімнастикою та боксом.
Євгенія Сергіївна також акцентувала, що серед найголовніших завдань на наступні місяці є:
– участь в ініціативі програми «U-lead з Європою» з питань проєктного менеджменту й співпраця з її експертами в підготовці проєктних заявок.
– моніторинг і пошук, залучення ресурсів, коштів для соціальних проєктів, підтримки об’єктів критичної інфраструктури міста.
Вивчаються ролі й можливості інститутів громадського суспільства щодо співпраці з міською радою, бюджетними установами в підготовці проєктних заявок і впровадженні проєктів, оскільки в більшості конкурсів заявниками можуть бути лише громадські організації чи благодійні фонди.

За матеріалами міської ради

Прочитано 596 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 246 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!