№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Середа, Лист. 09 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Автобусні перевезення у вечірній час

На численні прохання мешканців Прилук було внесено зміни в графіки руху кількох загальноміських маршрутів.
Відтепер один із автобусів на маршруті №21 (273 квартал – Дослідна) курсує до 21.00 щодня.
Маршрут №1 (Плискунівка – Дослідна) забезпечує перевезення пасажирів у вечірній час до 18.40.
Ще до війни у Заудаївському мікрорайоні до 19.30 перевезення здійснював маршрут №14 (Дослідна – Івушка). Але 6 вересня, відповідно до рекомендацій Департаменту патрульної поліції Чернігівської області, який заборонив рух автобусів по даному маршруту, договір із перевізником було розірвано, тож сьогодні даний маршрут перевезень не здійснює. Цей факт, звісно ж, погіршив стан перевезення пасажирів у Заудаївському мікрорайоні в ранішній час (із 7.30 до 8.00). На допомогу прийшли приміські маршрути, але це не вирішило питання перевезення пасажирів у вечірній час доби.
Саме тому, щоб закрити даний напрямок у вечірній час, за ініціативи перевізника було внесено зміни до графіка руху автобуса на маршруті №3 (АТП 17461 – Івушка). Для того, аби не порушувати законодавство, яке регламентує час роботи й відпочинку водія безперервно за кермом (не більше 8 годин), було збільшено обідню перерву даного маршруту.


Отож, курсує автобус №3 наразі за таким графіком: розпочинає рух о 6.50 і перебуває на маршруті до 9.00 (зупинка «Гімназія №1»). Далі – перерва до 14.00. Відновлює свій рух автобус із тієї ж зупинки в центрі міста о 14.08 і здійснює перевезення до 19.10, закінчуючи свій рух у с. Сухополова (до АТП не їде).
Нагадаємо, що на сьогодні в Прилуках перевезення пасажирів здійснюється на 13 автобусних маршрутах, на яких курсує 20 одиниць техніки.

Стабілізація роботи комбінату «Шкільний»

КП Комбінат шкільного харчування «Шкільний» Прилуцької міської ради є підприємством, що надає послуги з харчування в закладах охорони здоров’я та закладах загальної середньої й дошкільної освіти міста. Основним джерелом прибутку підприємства є кошти, отримані за надання послуг із харчування дитячого населення в освітніх закладах.
З початком воєнних дій на території України з 24 лютого 2022 року, призупинення роботи закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти міста до 20 вересня 2022 р., що негативно позначилося на фінансовій ситуації підприємства, зменшення обслуговуваного контингенту та відповідно зменшення обсягу наданих послуг призводить до відсутності на комбінаті обігових коштів для виплати заробітної плати. На виконання зобов’язань із соціального захисту працівників, а також для продовження надання послуг із харчування дітей у закладах дошкільної освіти та учнів у закладах загальної середньої освіти після відновлення у м. Прилуки навчального процесу в очній (денній) формі виникла необхідність у підтримці комунального підприємства, власником якого є територіальна громада міста, шляхом стабілізації його діяльності через виділення коштів для виплати заробітної плати працівникам шляхом перерозподілу коштів, передбачених у бюджеті міста на харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти.
Нещодавно ми вже говорили про виділення на ці потреби 300 тисяч гривень. Цього разу потрібно ще майже 400 тисяч (із врахуванням податків). Члени виконавчого комітету підтримали відповідну міську цільову програму зі стабілізації роботи КШХ, однак затвердили виділення поки що лише 200 тисяч для виплати заробітної плати. Зазначимо, що працює на комбінаті сьогодні всього 89 робітників (до війни їх було 113), серед них 71 працівник безпосередньо пов’язаний із кухнею. Кошти для виплати заробітної плати необхідні для 45 робітників, тобто частину заборгованості комбінат може покрити самостійно.

Відключення будинку від централізованого опалення

26 жовтня відбулося засідання постійно діючої комісії по відключенню від мереж ЦО та ГВ. До них звернулися мешканці будинку по вулиці Боброва, 88 із проханням відключити будинок.
На постійно діючій комісії було погоджено дану процедуру, тож члени виконавчого комітету також підтримали дане рішення.
Як зазначив начальник управління ЖКГ міської ради Олег Созінов, це 16-квартирний будинок. На момент звернення в будинку вже було відключено від мереж ЦО та ГВ 25% споживачів. На загальних зборах співмешканці прийняли рішення про відключення всього будинку. Насправді 2 квартири свою згоду так і не дали, але відповідно до Закону України «Про здійснення права власності багатоквартирних будинків» рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало 70 і більше відсотків співмешканців.
Відрізання від мереж відбудеться вже по завершенню опалювального періоду навесні.
За матеріалами міської ради

Прочитано 852 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 376 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!