№ 38

19 вересня 2024 року

Майже 25 мільйонів на генератори

  • Четвер, Груд. 01 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

На позачерговому засіданні виконавчого комітету Прилуцької міської ради було схвалено проєкт Міської цільової програми «Розвиток цивільного захисту на 2022 рік» зі змінами. Внесені зміни були зумовлені необхідністю закупівлі потужних генераторів для критичної ін- фраструктури Прилук.
Таким чином, міська влада планує закупити генератори для 6 найбільших котелень комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання», загальною вартістю 12 мільйонів гривень. Виходячи з цього, розуміємо, що в разі критичної ситуації лише 50% багатоквартирних будинків міста буде забезпечено теплом. Пощастить у даному випадку також садочкам, школам, військовому містечку №12 та військкомату.
Крім того, генераторами планується обладнати й усі Пункти незламності. Отож, для 5 таких об’єктів у Прилуках заплановано придбати 4 генератори потужністю 7,5 кВт та ще 1 на 50кВт, загальною вартістю 1 мільйон 640 тисяч гривень. До речі, п’ятидесятикіловатний генератор (заплановано встановити на котельні по вулиці Саксаганського, 9) буде забезпечувати роботу не лише Пункту незламності, а й прилеглих багатоповерхових будинків у мікрорайоні Рокитний.
Водночас для мінімального забезпечення містян водою у житловому фонді потрібно 4 генератори. На ці потреби заплановано виділити з міського бюджету 3 мільйони 140 тисяч гривень. Ще 4 генератори стануть у нагоді для забезпечення послугою водовідведення. У даному випадку мова йде про суму в 3 мільйони 630 тисяч гривень.


Крім того, міська рада вирішила виділити додатково ще 1 мільйон гривень на закупівлю палива для даних генераторів на перший час.
Та не генераторами єдиними, як то кажуть. Для того, аби забезпечити Пункти обігріву та незламності альтернативними джерелами опалення, заплановано виділити 460 тисяч гривень на купівлю булер’янів (буржуйок). Приблизна вартість однієї одиниці – до 20 тисяч гривень. У комплект входить сам булер’ян, лист металу – підложка та 5 м труби. Не дивлячись на те, що Пунктів обігріву в Прилуках 18 (разом із міською радою), буржуйок мають намір закупити трохи більше, аби був резерв на якийсь аварійний випадок. Поки що про точну кількість в міській раді не говорять. Усе залежатиме від ціни за одиницю. Відповідно, якщо вдасться зекономити, булер’янів для Прилук буде більше.

Рішенням виконкому було також внесено зміни й до Міської цільової програми «Надання населенню вторинної медичної допомоги на 2022 рік». Головний лікар Прилуцької центральної міської лікарні Яна Погоріла зазначила, оскільки ті суми, які вже були попередньо погоджені на придбання медичного обладнання для лікарні, так само потрібні, то тепер рішенням депутатської комісії вирішено перерозподілити їх на більш актуальні потреби на сьогодні. Саме тому в Програмі йшлося про затвердження та виділення коштів на опалення медичного закладу – 3 мільйони гривень, плюс 125 тисяч гривень із коштів, наданих обласними депутатами.

Під час відключення електроенергії важливо забезпечити також і повноцінну роботу системи оповіщення в місті. У тому вигляді та стані, якою вона є сьогодні цього досягти неможливо. Відповідно, треба наявну систему оповіщення оновити, точніше – модернізувати. А це теж потребує додаткового фінансування. Так, на модернізацію системи оповіщення з облаштуванням керівного пункту планується виділити 240 тисяч гривень. У кінцевому результаті сирени працюватимуть за рахунок генераторів, встановлених на котельнях.
До слова, попередньо розглядався також варіант оснащення кількох гучномовців по місту сонячними батареями для забезпечення їхньої безперебійної роботи. Такою була рекомендація Обласної військової адміністрації та Департаменту із запобігання надзвичайним ситуаціям.

За матеріалами міської ради

Прочитано 1601 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!