№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Четвер, Лип. 06 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Підписано меморандум про співпрацю

29 червня виконавчий комітет Прилуцької міської ради та Громадська організація «Сіверський інститут регіональних досліджень» підписали меморандум про співпрацю в межах реалізації проєкту «Локації безпеки для цивільного населення Прилуцької громади Чернігівської області».
Метою меморандуму є взаємодія та координація заходів у рамках проєкту, спрямованих на створення в 23 захисних спорудах цивільного захисту комунальної власності м. Прилуки умов, що відповідають існуючим в Україні вимогам до розміщення мешканців у подібних об’єктах.
Проєктом «Локації безпеки для цивільного населення Прилуцької громади Чернігівської області» передбачено закупівлю обладнання та інвентарю для захисних споруд (для безперебійного освітлення приміщень, протипожежної безпеки, надання невідкладної медичної допомоги, оповіщення про надзвичайні ситуації, забезпечення належної вентиляції в кризових умовах одного з об’єктів), проведення двох навчань і підготовку інформаційних матеріалів.
Сторони домовилися про координацію дій у процесі придбання та постачання обладнання до об’єктів цивільного захисту Прилуцької громади, проведення інструктажів для відповідальних осіб і комунікацію з місцевими та регіональними ЗМІ.
Цей проєкт відбувається за підтримки програми «Український фонд швидкого реагування», яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

 

42 тисячі доларів на оснащення укриттів

Уже в серпні Прилуки отримають обладнання для 23 захисних споруд на загальну суму 42 тисячі доларів. Мова йде про укриття, що перебувають на обліку управління освіти та комунального підприємства «Прилукижитлобуд». Проєкт реалізується за підтримки американських партнерів.
Це стало можливим у результаті підписання меморандуму між виконавчим комітетом Прилуцької міської ради та ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень», у рамках реалізації проєкту «Локації безпеки для цивільного населення Прилуцької громади».
За словами керівника проєктів ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень» Дмитра Казімірова, для найбільшого укриття буде придбано потужний дизельний генератор. Також, на випадок відключень електроенергії, планується закупити портативні зарядні станції та сонячні панелі, вогнегасники, медичні аптечки, кулери для води та радіоприймачі для своєчасного отримання інформації про наявність чи відсутність тієї чи іншої загрози зовні.
Усе перераховане обладнання отримають сховища та протирадіаційні укриття, що перебувають на обліку управління освіти та КП «Прилукижитлобуд».
Крім того, заплановано провести 2 навчальні сесії для відповідальних за ці укриття осіб. Зокрема, їх навчатимуть правил поводження з електроприладами, засобами пожежогасіння та надання медичної допомоги.
Нагадаємо, даний проєкт реалізується у співпраці з «Українським фондом швидкого реагування», за підтримки програми IREX та Державного департаменту США.

Центр соціального згуртування «Сильні разом»

Уже місяць як на базі міської центральної бібліотеки ім. Л.Забашти відкрився Центр соціального згуртування «Сильні разом».
Відкриття цього центру – це реалізація проєкту, організованого в межах Програми розвитку ООН в Україні, за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його метою є підвищення згуртованості внутрішньо переміщених осіб і громади міста.
Робота Центру включає в себе: двомісячні курси з української мови, які проводить доктор педагогічних наук, доцент, викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. І. Франка Наталія Грона, юридичні консультації від юриста Прилуцької міської ради Новікова Юрія Миколайовича, роботу з психологом центру соціальних служб Черномаз Вірою Миколаївною. У межах проєкту також заплановано зустріч із представником Центру зайнятості – Столітньою Тетяною Миколаївною.
Сьогодні дуже важливою є інтеграція внутрішньо переміщених осіб у життя громади міста й забезпечення їх соціальними та культурними послугами.
У межах проєкту вже відбулось етно-культурне свято «Велика рідня», на якому присутні мали змогу познайомитися з майстринями Галиною Сич, жителькою села Колісники, Лілією Алдошиною, жителькою м. Донецьк, прилучанкою-вишивальницею Наталією Панасевич та письменницею з Криму Світланою Пшенічною.
Цікавими виявилися майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва «Нитка єднання».
«Про наболіле разом» говорили з юристом Прилуцької міської ради Юрієм Новіковим. Правник надав безкоштовну консультацію внутрішньо переміщеним особам і жителям м. Прилук, відповів присутнім на запитання щодо затримки виплат ВПО, про питання мобілізації, про умови перетину державного кордону, гуманітарної допомоги, пошуку роботи, модульних містечок та інші актуальні питання нашого сьогодення.
Не менш важливе значення для відвідувачів Центру соціального згуртування «Сильні разом» мають зустрічі з психологом Вірою Черномаз, які допомагають краще пізнати себе та зрозуміти інших. У ході останньої зустрічі Віра Миколаївна провела загальну бесіду на злободенні теми: як виходити зі стресових ситуацій, контролювати емоції, виходити з конфліктних ситуацій. Потім були проведені індивідуальні бесіди з кожним із бажаючих, більшість із яких внутрішньо переміщені особи з різних куточків країни.

За матеріалами міської ради

Прочитано 54 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 306 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!