№ 38

19 вересня 2024 року

Обов’язок кожного громадянина України щодо мобілізації

  • Четвер, Лип. 20 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Відповідно до Конституції України захист Вітчизни, її суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України є справою всього Українського народу та обов’язком громадян України.
На всій території України Указами Президента України введено воєнний стан та оголошено і проводиться загальна мобілізація.
Під час мобілізації громадяни зобов’язані з’являтися за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік військовозобов’язаних чи резервістів, визначення їх призначення на особливий період.
Резервісти зобов’язані прибувати до військової частини, в якій вони проходять службу у військовому резерві, за викликом командира цієї військової частини або керівника відповідного ТЦК та СП.
Громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу керівника ТЦК та СП.
Керівники підприємств, організацій та установ міста відповідають за ведення військового обліку та явку військовозобов’язаних до РТЦК та СП.


Громадяни та посадові особи, винні в порушенні законодавства у сфері мобілізації та оборони України несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.
Органи місцевого самоврядування не повинні стояти осторонь питань проведення мобілізаційної підготовки. Так, на виконання рішення виконавчого комітету від 20 квітня 2023 року при Прилуцькій міській раді була створена комісія з перевірки стану військового обліку призовників. За результатами перевірок, які проводяться з травня цього року, зауважень щодо обліку призовників на комунальних підприємствах Прилук немає.
Як зазначив головний спеціаліст, уповноважений із антикорупційної діяльності відділу по роботі з кадрами міської ради Сергій Чміль, усі комунальні підприємства, установи й організації міста відповідально ставляться до даного питання й ведуть військовий облік.
Відповідно до ст. 21 Закону України про мобілізаційну підготовку та мобілізацію обов’язки підприємств, установ, організацій щодо мобілізаційних заходів вести військовий облік військовозобов’язаних працівників і резервістів із числа працюючих зобов’язані саме керівники підприємств різних форм власності.

За матеріалами міської ради

Прочитано 52 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 285 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!