№ 38

19 вересня 2024 року

Готуємося до осінньо-зимового періоду

  • Четвер, Лип. 20 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уперше за пів року міський голова Ольга Попенко провела апаратну нараду із заступниками міського голови, начальниками управлінь і відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури, закладів соціальної сфери та представником Прилуцького районного управління Головного управління ДСНС України в Чернігівській області.
Одним із питань, яке піднімалося на нараді, було питання підготовки міста до зими.
Так, наразі літо ще в самому розпалі та, не дивлячись на це, саме час готуватися до осінньо-зимового періоду. Комунальні підприємства міста, такі як «Прилукитепловодопостачання», «Послуга», «Прилукижитлобуд» на сьогодні в активній фазі такої підготовки.
З метою забезпечення своєчасної підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та закладів бюджетної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років підготовлено розпорядження міським головою від 9 червня поточного року, яким затверджено відповідний план дій.
Про рівень підготовки комунальників до осінньо-зимового періоду в ході апаратної наради міського голови на початку тижня звітував профільний заступник міського голови Володимир Мазуренко.
Нагадаємо, що житловий фонд Прилук налічує 325 багатоквартирних будинків. 122 з них перебувають на утриманні КП «Прилукижитлобуд», ще 72 будинки – на єдиному тарифі (досі не визначилися з формою управління), відповідно вони також обслуговуються «Прилукижитлобудом».


Як зазначив Володимир Мазуренко, в житловому фонді, який перебуває на обслуговуванні в управлінні, вже підготовлено 71% ремонту покрівель, 51% внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії та гарячої води, на 40% забезпечено промивку внутрішньобудинкових систем постачання теплової енергії, 54% – систем холодного водопостачання, 49% внутрішньобудинкових систем електропостачання. На сьогодні вже фактично підготовлено до осінньо-зимового періоду 2023-24 років 44% будинків.
На виконання ремонтних робіт у житловому фонді використано близько 4 млн 637 тис. 600 грн.
На об’єктах теплопостачання ж на сьогодні виконано робіт на більш ніж 1 млн 300 тис. грн, на об’єктах водопостачання – на майже 4 млн.
Крім того, заступник міського голови зазначив, що на сьогодні вже виконано такі роботи на об’єктах теплопостачання:
підготовлено 28 котелень із 56, що становить 50%;
замінено 586 м теплових мереж на суму 172 тис. 700 грн;
встановлено 12 теплових лічильників на суму 262 тис. 200 грн;
виконано гідравлічні випробування мереж теплопостачання на 42,49 км, виявлено 11 поривів;
проведено повірку та технічне обслуговування 32 теплових лічильників на суму 193 тис. 200 грн.
У ході апаратної наради міський голова Ольга Попенко також наголосила на питанні якнайшвидшого встановлення теплових лічильників у закладах освіти та медицини. З міського бюджету на ці потреби виділено 1 млн 765 тис. грн. Встановленням лічильників традиційно займатиметься КП «Прилукитепловодопостачання».
У свій спосіб готується до осінньо-зимового періоду й КП «Послуга». На сьогодні вони вже запасаються піщано-сольовою сумішшю та готують спецтехніку до роботи.
Поінформував Володимир Мазуренко і про те, що завдяки затвердженню в ході 41 позачергової сесії міської ради 16 міських цільових Програм, уже 10 липня було запущено тендерні процедури по ряду робіт із благоустрою міста. Мова йде про послугу з прибирання, технічного обслуговування систем освітлення вулиць, видалення аварійних сухостійних дерев, косіння трави, малярних робіт, облаштування автобусних зупинок. У період двох тижнів переможці тендерних процедур мають бути визначені.

За матеріалами міської ради

Прочитано 81 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 326 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!