№ 38

19 вересня 2024 року

Санаторно-курортне оздоровлення осіб з інвалідністю

  • П'ятниця, Сер. 18 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Враховуючи експертні висновки фінансового управління міської ради та відділу економіки міської ради, доповідну записку начальника управління соціального захисту населення міської ради Ганни Малиш та з метою створення умов для реалізації державних гарантій і конституційних прав щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб із інвалідністю, виконавчий комітет міської ради схвалив проєкт міської цільової Програми «Санаторно-курортне оздоровлення осіб із інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства на 2022-2023 роки» зі змінами.
Турбота про здоров’я населення є одним із основних показників ставлення держави до проблем людей. Соціально-економічна ситуація, що склалася на сучасному етапі розвитку України, складні явища у сфері економіки та фінансів зумовлюють необхідність посилення соціального захисту, перш за все, осіб із інвалідністю.
Важливою та ефективною складовою такого захисту якраз і є санаторно-курортне оздоровлення.


Як повідомила Ганна Малиш, нині на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради для забезпечення путівками на санаторно-курортне оздоровлення перебуває 354 особи з інвалідністю. Протягом 2021 року за рахунок коштів державного бюджету було оздоровлено 44 особи з інвалідністю, що склало 12% від потреби.
На жаль, обмежене фінансування з державного бюджету для забезпечення вищезазначеної категорії громадян санаторно-курортними путівками не дозволяє суттєво скоротити чергу по даному напрямку пільгового забезпечення громадян, що викликає напругу в суспільстві.
Нагадаємо, що в Прилуках на сьогодні проживає 4113 осіб із інвалідністю, із них понад 200 осіб – це діти, що потребують санаторно-курортного оздоровлення, а ця Програма спрямована на вирішення проблеми щодо забезпечення безоплатними путівками для санаторно-курортного оздоровлення даної категорії громадян.
Закупівля санаторно-курортних послуг особам із інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства здійснюватиметься управлінням праці та соціального захисту населення міської ради, відповідно до медичних рекомендацій і в порядку черговості. Для одержання путівки подається заява та медична довідка закладу охорони здоров’я за формою 070/О. Зазначені особи повинні за зареєстрованим місцем проживання перебувати на обліку для забезпечення санаторно-курортними путівками в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради.
Фінансування ж Програми здійснюватиметься за рахунок коштів міського бюджету з урахуванням можливостей його дохідної частини.
Варто зазначити, що Програма розрахована на 2022-2023 роки. Тобто, за період дії Програми має бути оздоровлено 51 особу з інвалідністю, що становить 15% від потреби. Це дасть змогу охопити санаторно-курортним оздоровленням більшу кількість осіб, які цього потребують.
За умови оздоровлення у 2022 році 17 осіб із інвалідністю та у 2023 році оздоровлення 34 особи з інвалідністю, враховуючи середню вартість одного ліжко-дня – 650,00 гривень і терміну оздоровлення – 18 діб, розраховано прогнозні показники обсягу коштів, які пропонується залучити на виконання Програми. А це 199 тис. грн на 2022 рік і ще 399 тис. грн на 2023-й. Таким чином, загалом Програмою передбачено використання 598 тис. грн із міської казни (на 200 титсяч більше, ніж передбачалося попередньо).
Санаторно-курортне оздоровлення буде здійснюватися по відповідних нозологіях у санаторно-курортних закладах, що діють на території України.

За матеріалами міської ради

Прочитано 40 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 272 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!