№ 38

19 вересня 2024 року

Відновлено пільгове перевезення школярів

  • Вівторок, Вер. 26 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

уках відновили безкоштовний проїзд на міських автобусних маршрутах для школярів. Скористатися цим можуть близько 1400 учнів, які мають право на отримання пільгового талону, відповідно до затвердженої квоти.
Перевезення школярів цьогоріч відбуватиметься як і до цього (з 2018 року) за талонною системою (допоки депутати не затвердять іншого механізму в ході сесійного зсідання).
Так, наразі безкоштовним проїздом можуть скористатися учні певних категорій або ж при наявності пільгового талону. При відсутності талону перевезення здійснюватиметься за міським тарифом 15 грн.
Як зазначив заступник міського голови Олександр Сивенко, відповідно до чинного законодавства України, забезпечення підвезення учнів до місця навчання та в зворотному напрямку здійснюється органами місцевого самоврядування у випадку, якщо школяр проживає від загальноосвітнього навчального закладу на відстані більше двох кілометрів. Зважаючи на це і було визначено перелік школярів, які можуть потребувати пільгового перевезення, та затверджено відповідну квоту виконавчим комітетом міської ради.
Напередодні початку навчального року адміністрації всіх навчальних закладів склали списки школярів, які потребують безкоштовного перевезення, та передали в управління освіти. Тоді ж, у кінці серпня, рішенням виконавчого комітету було затверджено графік виготовлення талонів. Нагадаємо, що виготовляють їх за кошти перевізників міста.
Як довго ще діятиме така система з пільговим проїздом для школярів складно сказати, адже, як неодноразово повідомлялося, перевізники вкрай нею не задоволені. Тож уже з 1 січня 2024 року можуть вноситись зміни.


Наразі посадовці та депутати міської ради мають дві альтернативи існуючій системі перевезення школярів. Перший варіант – ввести пільговий тариф для пільгового проїзду школярів, другий – безкоштовне перевезення всіх учнів із відшкодуванням вартості проїзду.
Що стосується першого варіанту, який насправді підтримує більшість депутатів, – то тут уже навіть було відповідне рішення сесії міськради та результати засідань профільної депутатської комісії, а саме ввести пільговий тариф для пільгового проїзду школярів, без обмеження в часі та кількості їздок протягом одного дня. На сайті міської ради також уже оприлюднено відповідний проєкт рішення виконкому. Суть полягає в тому, що під час навчання пільговий тариф для всіх без виключення школярів, а не лише для тієї кількості, яка наразі затверджена квотою, буде 5 гривень, під час канікул – 8 гривень.
Другий альтернативний варіант, який підтримує частина депутатів і майже всі перевізники – це безкоштовне перевезення для всіх учнів із відшкодуванням вартості проїзду, яка передбачена рішенням виконавчого комітету. Однак, цей напрямок можливий лише при наявності валідаційної системи на міських автобусних маршрутах, який, за словами Олександра Сивенка, реально впровадити виключно після завершення військового стану.

За матеріалами міської ради

Прочитано 35 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!