№ 38

19 вересня 2024 року

Міська рада посилює співпрацю з Францією

  • Вівторок, Вер. 26 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Нещодавно до Прилук завітали представники французької агенції з міжнародного технічного співробітництва Expertise France.
Офіційна зустріч у рамках міжнародної співпраці відбулася в стінах міської ради. До неї доєдналися посадовці міської ради, керівники закладів освіти, медицини, соцзахисту, директори закладів житлово-комунальної сфери нашого міста.
Поважним гостем заходу був Жан-Франсуа Девемі, експерт із місцевого самоврядування у Франції. Це вже не перший його візит до Прилук. Французький експерт бував у нашому місті 15 років тому. Цього разу він завітав до нас із Софією Олійник, координаторкою проєкту «Майдан», що реалізується за підтримки французького агентства міжнародної допомоги Expertise France. Вона в Прилуках вперше.
Під час зустрічі активно обговорювалися теми розвитку Прилук і чим може бути корисним майбутнє співробітництво зі ще однією європейською країною.


Так, у ході зустрічі присутнім було презентовано французьку місію Expertise France та проєкт багатогалузевої технічної допомоги mAIDan Ukraine/Майдан Україна. Проєкт фінансується Міністерством закордонних справ Франції. Агенція тісно співпрацює з французькими державними установами та з Європейським Союзом. Їхні проєкти реалізуються за основними напрямками громадської діяльності в багатьох країнах світу, з метою задоволення потреб країн-партнерів, які бажають покращити державну політику, спрямовану на вирішення викликів. Для цього агентство координує та реалізує проєкти національного та регіонального масштабу за основними напрямками громадської діяльності. Загалом Expertise France реалізує понад 380 проєктів у 145 країнах.
У свою чергу, міський голова, профільні заступники міського голови та керівники відповідних закладів чи установ міста познайомили гостей із актуальними та нагальними питаннями охорони здоров’я, освіти, культури, транспорту, житлово-комунальних, соціального захисту та гуманітарних питань громади.
Софія Олійник відзначила неабияку відкритість і готовність Прилуцької громади до співпраці. Такий висновок координаторкою проєкту «Майдан» було зроблено, виходячи з переліку тих проєктів, в яких наша громада працювала і продовжує працювати. Це як українські інституції, так і міжнародні донори. Така плідна робота в напрямку залучення інвестицій якраз і говорить про відкритість до всього нового, а головне – наявність людського ресурсу в громаді для співпраці.
Даний проєкт міжнародного співробітництва розпочав свою роботу в Україні й зокрема на Чернігівщині. Протягом тижня координатори відвідували різні міста нашого регіону з метою ідентифікації потреб, із якими в подальшому необхідно буде працювати, а відповідно й обсяг надання допомоги кожній окремій громаді. Прилуки ж стали першим містом в області, зі списку запланованих, до кого завітала делегація за рекомендацією голови Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса.
Загалом потенційні донори були приємно здивовані життєдіяльністю Прилуцької громади, а також роботою закладів комунальної та соціальної сфери, освіти й медицини.

За матеріалами міської ради

Прочитано 37 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 277 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!