№ 38

19 вересня 2024 року

Для будівництва укриттів зарезервовано 40 млн грн

  • Четвер, Жовт. 05 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Питання необхідності будівництва захисних укриттів у Прилуках активно опрацьовується управлінцями міської ради. Уже не раз повідомлялося про зустрічі з представниками організацій, які представляли на розсуд комісії свої проєкти та пропозиції щодо розробки проєктно-кошторисних документацій і власне будівництва укриттів.
Нещодавно члени виконавчого комітету схвалили проєкт міської цільової Програми «Розвиток цивільного захисту м. Прилуки на 2021-2025 роки», де йшла мова про виділення коштів для виготовлення проєктно-кошторисних документацій по запланованих укриттях. Нагадаємо, що на сьогодні планується побудувати 5 таких захисних споруд: у Прилуцьких ліцеях №№2, 12, 13, 14 та в Прилуцькій дитячо-юнацькій спортивній школі.
Як зазначив головний спеціаліст управління з питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи міської ради Андрій Бойченко, точної вартості виготовлення ПКД розробники не дають, адже в кожному випадку можуть бути свої нюанси. Цифри варіюються в межах 200-500 тис. грн за одне ПКД. Таким чином, було вирішено закласти в Програму середнє значення. Отож, наразі міською цільовою Програмою передбачено виділення з міського бюджету по 300 тисяч гривень на виготовлення кожної проєктно-кошторисної документації.


Крім того, планується виділити також 49 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації: «Капітальний ремонт овочесховища в дошкільному навчальному закладі №10 Прилуцької міської ради Чернігівської області за адресою: вул. Низова, 60», із поданням і проходженням експертизи в кошторисній частині, для подальшого використання даного приміщення як найпростішого укриття. У разі виконання цих дій, садочок зможе працювати та прийняти дітлахів, адже вони матимуть власне укриття в разі повітряних тривог і надзвичайних ситуацій.
Аналогічну суму (49 тис. грн) Програмою передбачено для виготовлення проєктно-кошторисної документації: «Реконструкція підвального приміщення ліцею №9 Прилуцької міської ради Чернігівської області за адресою: вул. Фізкультурника, 24», із поданням і проходженням експертизи в кошторисній частині, для подальшого використання його як найпростішого укриття.
Наприкінці вересня з’явилася необхідність внести певні зміни до Програми, які одноголосно були схвалені членами виконавчого комітету. Так, на будівництво запланованих захисних споруд цивільного захисту (повноцінних протирадіаційних укриттів) у м. Прилуки відповідно до виготовленої проєктно-кошторисної документації в бюджеті було зарезервовано 40 міль-йонів гривень.
Андрій Бойченко наголосив, що дані кошти зможуть бути використані тільки для тих об’єктів, для яких буде зроблено проєктно-кошторисні документації, і тільки після того, як вони власне й будуть розроблені з визначенням конкретних сум по конкретних об’єктах.

За матеріалами міської ради

Прочитано 50 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 296 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!