№ 38

19 вересня 2024 року

«Плюс-Плюс»: підтримка жінок із родин військовослужбовців

  • Четвер, Жовт. 12 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

В освітньо-культурному просторі «Гончаренко центр. Чернігів» запускають проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців «Плюс-Плюс». У межах програми учасниці отримуватимуть юридичні та психологічні консультації, братимуть участь у майстер-класах і реалізовуватимуть власні ідеї.
За словами організаторів, Чернігів потрапив до другого етапу програми. У пілотній частині проєкт стартував у Києві, Миргороді, Одесі, Кропивницькому та Подільську. Тепер організатори розширюють ініціативу «Плюс-Плюс» на всю мережу Гончаренко центрів, яка сьогодні нараховує понад 25 просторів у різних містах України.
«Ми проаналізували найбільш поширені запити учасниць, сформували чіткий алгоритм роботи та провели роботу над помилками в пілотній частині. Тож тепер розширюємо географію проєкту та запускаємося в інших центрах», – зазначили в Гончаренко центрі.
Як розповів директор простору в Чернігові Олександр Ясенчук, до старту проєкту простір уже мав досвід роботи з жінками з сімей військовослужбовців. А тому команда центру зна- йома з ключовими викликами та проблемами родин наших захисників.


«Сьогодні надзвичайно важливо підтримувати дружин, мам, сестер і доньок наших воїнів. Вони мають відчувати себе потрібними, розуміти, що про них пам’ятають, що їм готові допомогти. І запит на подібні програми в Чернігові є», – каже Ясенчук.
Учасницям «Плюс-Плюс» пропонують безкоштовну психологічну та юридичну допомогу, освітні лекції та майстер-класи, а також допомогу в розробці та реалізації власних проєктів на базі центру. Головний принцип ініціативи – організовувати події під запит самих учасниць.
«Ми хочемо бути корисними для цих людей, допомагати в подоланні будь-яких перепон, підтримувати їхні ідеї та проєкти. А головне – нагадати, що вони не одні, що вони не залишаються віч-на-віч зі своїми проблемами. Саме тому наша програма дуже гнучка та адаптується під конкретні потреби учасниць», – додають у Гончаренко центрі.
Участь у проєкті повністю безкоштовна, аби долучитися до ініціативи «Плюс-Плюс» у Чернігові, необхідно заповнити коротку онлайн-форму.
ДОВІДКА
«Плюс-Плюс» – національний проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців від освітньо-культурної мережі Гончаренко центр, що стартував 31 серпня. Він передбачає комплексні юридичні та психологічні консультації, освітні лекції, майстер-класи та тренінги для матерів, дружин, доньок і сестер військовослужбовців Сил оборони. За словами організаторів, менш ніж за два тижні після запуску в офлайні команда проєкту отримала близько 1000 заявок на участь.
Гончаренко центр – найбільша недержавна всеукраїнська мережа безкоштовних освітньо-культурних і волонтерських просторів, заснована у 2021 році. Головна ціль проєкту – надихати та надавати необхідні знання людям будь-якого віку для покращення їхнього майбутнього.

Прочитано 45 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 292 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!