№ 38

19 вересня 2024 року

Митрополит Епіфаній відвідав Прилуки

  • Четвер, Жовт. 12 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Митрополит Епіфаній відзначив церковну подію, освятивши центральний престол у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Прилуках та звершивши молебень за мир і благодійників.
Перебуваючи з візитом у Чернігівській єпархії, Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви 8 жовтня 2023 року звершив освячення центрального престолу храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці та Божественну літургію в ньому.
Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію співслужили єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Хмельницький і Кам’янець Подільський Павло, настоятель храму протоієрей Віталій Юрочко та духовенство Чернігівської та Київської єпархій.
До молитов під час богослужіння доєдналися численні віряни, представники місцевої влади, військовослужбовці та волонтери.
Після читання Євангелія Митрополит Епіфаній виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли країна в небезпеці.


Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу та наш народ і за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів, які загинули під час війни.
«Сьогодні наше серце наповнене великою радістю, адже ми спільно звершили оновлення храму освятивши в ньому центральний престіл на честь Різдва Богородиці. Ми підносимо молитви в цей непростий час, щоби Господь був і надалі милостивий до нас. Ми віримо, що Він благодіє й опікується нами, а тому ми маємо бути вдячними, що ми виявляємо і через побудову та оновлення храмів Божих. Перед лицем непростих випробувань ми повинні поспішати повсякденно виявляти любов і творити справи милосердя, підбадьорювати один одного, молитися один за одного, а в першу чергу за тих, хто зараз боронить Україну», – сказав Його Блаженство.
Наприкінці богослужіння Блаженнійший владика привітав громаду з важливою подією та відзначив благодійників і українських воїнів церковними нагородами. Зокрема, Митрополит Епіфаній вручив протоієрею Віталію Юрочку іменний хрест Предстоятеля.

Прочитано 140 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 278 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!