№ 38

19 вересня 2024 року

Роботи з благоустрою, передбачені бюджетом

  • Четвер, Жовт. 19 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Надання послуг із благоустрою в місті Прилуки здійснюється відповідно до затвердженої міської цільової Програми по ЖКГ та благоустрою на 2023 рік. Відразу після затвердження Програми (7 липня 2023 року) були розпочаті відповідні тендерні процедури.
Послуги з прибирання та підмітання вулиць міста – перше, на що були оголошені торги. Тут передбачено прибирання доріг, тротуарів, парків, скверів, зон відпочинку. На ці потреби в міському бюджеті закладено 4 млн 700 тис. грн. За результатами проведення торгів договір було укладено з КП «Послуга». Ці роботи на сьогодні виконуються й будуть виконуватися до 31 грудня поточного року, тобто до завершення бюджетного року.
Наступна послуга, на яку було проведено закупівлі – це послуга з косіння трави. Відповідно до проведених відкритих торгів, переможцями та виконавцями робіт зі скошування трави на вулицях міста стало товариство «Комфортні послуги 2». У рамках реалізації цього договору було проведено косіння трави на вулицях Прилук, а також у парках, скверах і в зонах відпочинку. Загалом роботи було проведено на площі близько 250 гектарів. На сьогодні ці роботи виконані з певною економією. Загальна сума договору складала 1 млн 14 тис. 758 грн.
Наступна процедура, яка була оголошена – на закупівлю послуг із поховання та супутні послуги. Даний вид робіт передбачає прибирання діючих кладовищ, у нашому випадку це Горова Білещина, Новий Побут і частково Сорочинське кладовище, вивезення сміття з цих кладовищ, захоронення бездомних, поховання загиблих внаслідок військової агресії росії, доставлення тіл загиблих. На ці потреби передбачено 1 млн 700 тис. грн. За результатами тендеру переможцем закупівлі визначено товариство «Ритуальні послуги». 27 липня було укладено договір на виконання цих робіт. На сьогодні роботи виконуються в повному обсязі.


Ще одна процедура, яка була оголошена – послуги з технічного обслуговування мереж зовнішнього освітлення та світлофорних об’єктів. На ці потреби в міському бюджеті передбачено 2 млн 700 тис. грн. Одразу ж після прийняття бюджету управлінням ЖКГ було оголошено відповідну закупівлю та вже в кінці липня укладено договір із переможцем – комунальним підприємством «Міськсвітло». Роботи були відразу ж розпочаті, зокрема, особлива увага була приділена відновленню світлофорних об’єктів по місту. Буквально за тиждень частина з них (на 6 перехрестях), які не потребували капітальних видатків, запрацювали. Далі підприємство переключилося на відновлення мереж зовнішнього освітлення. Це була непроста робота, адже, як всі знають, більше року освітлення в місті не вмикалося взагалі й за цей час частина мереж прийшла в несправність (були пориви, крадіжка кабелів тощо). На сьогодні роботи по відновленню та підключенню вулиць тривають.
Наступна процедура – проведення робіт із обрізування аварійних і сухостійних дерев, на що в міському бюджеті заплановано 1 млн 20 тис. грн. Дана процедура торгів запускалася тричі – не було бажаючих. Як результат, відповідно підпункту 6 пункту 13 «Особливостей здійснення державних закупівель» прямий договір було укладено з виконавцем-утримувачем, тобто з КП «Міськсвітло». У рамках цього договору, укладеного 3 жовтня 2023 року, передбачається зрізування 230 аварійних дерев. Роботи на сьогодні розпочаті.
11 липня була оголошена така процедура – послуги з відведення стічних вод. Договір на надання цих послуг укладений із КП «Послуга». Обов’язки в рамках договору виконуються і будуть виконуватися до завершення договору, тобто до 31 грудня поточного року.
Також 11 липня була оголошена процедура на послуги з розкрижування повалених дерев. У рамках цього договору передбачено розкрижувати 60 дерев. На сьогодні роботи виконано по 10 деревах.
Крім того, було укладено договір із КП «Послуга» на виконання малярних робіт. У рамках цього договору було проведено малярні роботи по фарбуванню паркових лавок, урн, контейнерних майданчиків, автобусних зупинок. На сьогодні ці роботи завершено.
У рамках реалізації Програми з благоустрою також було укладено договір на виконання поточного ремонту та облаштування автобусних зупинок. На ці потреби в міському бюджеті передбачено 200 тис. грн. У рамках реалізації цього договору КП «Послуга» виконані поточні ремонти автобусних зупинок (де було необхідно) та відновлено зупинки по вул. Перемоги (в районі педколеджу) та на перехресті вулиць 1 Травня – Садова (в районі ЦТДЮ).
Ще одна процедура відкритих торгів, яку запустили в управлінні ЖКГ, – надання послуг із нанесення дорожньої розмітки. На ці потреби в міському бюджеті було передбачено 750 тис. грн. Переможець торгів, фірма із Запоріжжя, виконав роботи протягом 10 днів. Дорожня розмітка нанесена на загальній площі 2200 кв. м – по вулиці Київській у повному обсязі (19 об’єктів), а також біля шкіл і лікарень. Після проведення закупівлі виникла значна економія коштів. На цю економію відразу було запущено повторну процедуру закупівлі, аби продовжити наносити розмітку на вулицях міста. Наразі тендер уже відбувся, укладено договір із організацією. За гарних погодних умов буде нанесено розмітку ще на 2000 кв. м дорожнього полотна.
Крім того, прямі договори були укладені з КП «Прилукитепловодопостачання» на обслуговування фонтанів у нашому місті та обслуговування дитячих майданчиків із їхнім балансоутримувачем – КП «Прилукижитлобуд».
Усі договори, які ще не виконані, перебувають у роботі, опрацьовуються щоденно та мають бути виконані до 31 грудня 2023 року.

За матеріалами міської ради

Прочитано 37 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 272 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!