№ 38

19 вересня 2024 року

Новий рентген кабінет у дитячій лікарні: коли запрацює

  • Четвер, Бер. 14 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Сьогодні в Прилуцькій міській дитячій лікарні тривають активні роботи з облаштування нового сучасного рентген кабінету для обстежень із цифровим обладнанням. Вартість рентгенодіагностичного обладнання становить майже 4 мільйони гривень за умови співфінансування з міського бюджету, а це близько 740 тисяч гривень. Прилуцька міська рада також профінансувала виготовлення проєктно-кошторисної документації (300 тисяч гривень) та ремонт майбутнього рентген кабінету (2 мільйони 200 тисяч гривень).
Нагадаємо, що отримала нове обладнання дитяча лікарня ще наприкінці 2020 року, однак втілити в життя мрію чи не всього міста вдалося лише зараз. Довгі три роки новенька апаратура зберігалася в коробках у приміщенні старого (діючого на сьогодні) рентген кабінету й чекала на своє власне приміщення. Головною перепоною в затримці з відкриттям сучасного кабінету було тривале неприйняття бюджету в попередні роки й непорозуміння в депутатському корпусі, пізніше додалася ще й війна. Але сьогодні депутати зробили все від себе залежне, аби маленькі прилучани все ж отримали омріяний кабінет для рентгенодіагностики.


Для облаштування нового кабінету обрано приміщення колишнього актового залу лікарні, адже це приміщення зручне в розташуванні та відповідає всім вимогам. Там наразі проводяться різного роду ремонтні роботи. Виконує їх спеціалізована компанія «Комунікації та інженерні мережі», яка перемогла в оголошеній тендерній процедурі. Спеціалісти мають усі дозвільні документи та ліцензії на виконання подібного роду робіт із підготовки рентген кабінетів і встановлення відповідного обладнання.
Зауважимо, що для того, аби в подальшому лікарня отримала ліцензію на використання нового обладнання в роботі, має бути виконано чимало кроків, врахувавши всі характеристики. Мають бути витримані всі відстані, прокладена нова проводка, з можливістю витримувати відповідну напругу, замінені водопровідна система та каналізація в кабінеті, встановлені захисні панелі, замінені підлога та стеля. Усе за сучасними вимогами та нормативами. Як зазначає керівництво дитячої лікарні, ремонтні роботи триватимуть до серпня. Це зумовлено великим об’ємом робіт і чималою кількістю етапів.
Сьогодні і лікарі, і пацієнти з нетерпінням чекають на облаштування рентгенодіагностувального кабінету, адже нове сучасне обладнання має безліч переваг. По-перше, це швидкість знімка, який не треба проявляти, а одразу можна побачити на екрані комп’ютера. По-друге, на пацієнта йде менше радіаційне навантаження, що надзвичайно важливо. У сучасному рентген апараті таке опромінення зовсім незначне. Ну і, звісно ж, загалом значна економія – не треба купувати плівку, проявники для неї, не потрібна спеціальна затемнена кімната й час для такого колись тривалого процесу. Усе це сьогодні дуже важливо.

За матеріалами міської ради

Прочитано 33 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 482 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!