№ 38

19 вересня 2024 року

Успіх дається лише працьовитим!

  • Середа, Квт. 05 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

День 23 березня поточного року, гадаю, запам’ятається прилучанам надовго. У розкішній залі міського Будинку культури зібралися вихованці гімназії №5 ім. Віктора Андрійовича Затолокіна, їхні батьки, вчителі, підприємці, спонсори, артисти та небайдужі до культури люди. Приводом до зустрічі став 25-річний ювілей навчального закладу, а також відзначення Дня гімназії.

У 1919 році в Прилуках відкрилася російськомовна школа №5. У 50-і роки в ній працював історик Віктор Андрійович Затолокін, мудрий педагог і організатор. Пам’ятаю, що на його уроки ходили, як у музей (у той час я там навчалася в 7 класі). Статус гімназії школа №5 отримала в 1993 році. А 2006 року увійшла до сотні найкращих шкіл України. Своєї зірковості гімназія №5 не втрачає й дотепер, ідучи в ногу з прогресом уже під керівництвом директриси Наталії Олексіївни Бурлаку.
Святкову атмосферу на ювілейній зустрічі створили квіти, тризуб у центрі сцени та лаконічний текст: «Гімназія плекає особистостей»! А тепер уявіть залу на 700 місць, де не було жодного порожнього стільця. До прикладу, поруч зі мною в одному кріслі містилися аж троє першокласників. Але ніхто не нарікав на тісноту: зобов’язував статус гімназиста!
Як і годиться, дійство відкрила директор гімназії пані Бурлаку. Вона розповіла про співпрацю наших гімназистів із вихованцями Малої академії наук України, про результати спільних наукових пошуків. І, певна річ, про систему проведення олімпіад і нагородження переможців. Поїздки цінні тим, що прилучани в такий спосіб за короткий термін позбавляються своєї місцевої говірки.
«Нині в місті можна почути добірну українську мову, а не суржик, – зазначила Наталія Олексіївна. – Буваючи в Ніжинському університеті, я маю можливість запрошувати на роботу в гімназію найкваліфікованіших філологів-українців».


Чим іще зворушили публіку організатори дійства? По-перше, виступом хореографічного колективу (керівник – Лариса Олександрівна Іванькова), лауреата місцевих, обласних і міжнародних конкурсів. Цьому колективу аплодує світ і про нього йдеться в книзі «Найкращі хореографічні колективи України!» прилуцького публіциста Олексія Савона.
Варто також відзначити майстерність нових ведучих програми Олега Мірошниченка та Юлії Дубовик, котрі делікатно проводили глядачів через перипетії дійства.
Оригінальним видався й фінал, що мав на меті навчити дітей милосердю. Чітко пролунала команда: «Вийти на сцену спонсорам!» І сталося диво – з’явився не лише наш добре знайомий прилуцький меценат Артем Рожко, а ще й 25 інших благодійників – гімназистів. Певна річ, їхні кошти не вражають сумами, але те, що діти проявили шляхетність, багато чого значить. За це їх обдарували кошиками з ласощами та почесними грамотами».
Треба було бачити, як гордо діти дефілювали сценою. І це тільки початок!

Клара Лис

Прочитано 1866 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 489 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!