№ 38

19 вересня 2024 року

Готовність закладів освіти до нового навчального року

  • Середа, Сер. 28 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Уже зовсім скоро розпочнеться новий навчальний рік для дітлахів нашого міста. Про готовність закладів дошкільної, загальноосвітньої та позашкільної освіти Прилук після проведеної перевірки 19 серпня спеціальною комісією членам виконавчого комітету розповідав начальник відділу освіти Прилуцької міської ради Сергій Вовк.
Наразі система дошкільної освіти в місті налічує 13 закладів. З 1 вересня додасться ще один, адже НВК №15 буде офіційно зареєстровано як заклад дошкільної освіти. Як повідомив Сергій Михайлович, дошкільним вихованням цього року планується охопити 82% дітей. На сьогодні це – 2111 маленьких прилучан. Аналізуючи дані попередніх років, прослідковується тенденція до значного зменшення народжуваності, а відповідно й наповнюваності закладів освіти.
Що стосується закладів загальної середньої освіти, то тут ситуація наразі трохи краща. Аналіз навпаки показує зростання кількості учнів. У 2018 році навчанням було охоплено 5667 дітей шкільного віку, цього ж року їх уже 5776. Відповідно не може не радувати й той факт, що збільшується середня наповнюваність класів. На сьогодні вона становить 26,3 учнів проти 25,9 минулого року.
Мережа позашкільних закладів, куди входять Центр творчості дітей і юнацтва, дитячо-юнацька спортивна школа та Центр науково-технічної творчості молоді, також залишається стабільною. За словами начальника відділу освіти позакласною освітою в цих закладах планується охопити 51,6% дитячого населення, тобто близько 2907 вихованців. Дані наразі неточні, адже набір триває до 15 вересня.
Не обійшли стороною й підготовку закладів освіти міста до зустрічі першокласників у рамках Нової української школи. Цього року вперше за парти сядуть 596 маленьких прилучан і вже з першого дня навчання вони повинні бути забезпечені всім необхідним для гармонійного розвитку й навчання в стінах шкіл.
Цього року на потреби НУШ, для закупівлі дидактичного матеріалу, комп’ютерного обладнання й спеціальних меблів (одномісних парт), було виділено з державного бюджету 1 млн 131 тис. 657 грн, що становить 70% усього фінансування. Ще 30%, а це 339 тис. 500 грн у якості співфінансування було виділено Прилуцькою міською радою.


Як розповів Сергій Вовк, вже закуплено 600 одномісних парт, необхідний сучасний дидактичний матеріал, на який пішло 282 тис. 915 грн, і вже найближчими днями відбудеться тендер по закупівлі комп’ютерної техніки, загальна вартість якої становить 596 тис. грн.
Крім усього вищесказаного, підготовка до навчального року проводилася і в інший спосіб – поверхні штукатурилися, фарбувалися, білилися, проводився поточний ремонт у всіх закладах освіти.
На жаль, не всі роботи встигають виконати до початку нового навчального року. Так у ЗОШ №7, наприклад, досі не проведено фарбування зовнішніх стін будівлі початкової школи та не виконано вимощення навколо неї. На ці роботи з міського бюджету було виділено 400 тис. грн. Як повідомив Сергій Михайлович, завдання по виконанню цих робіт покладено на управління капітального будівництва міської ради. А зі слів начальника цього управління Анатолія Ященка наразі тендерна документація ще уточнюється і вже скоро роботи мають розпочатися.
Ще однією прикрістю в підготовці ЗОШ №7 до нового навчального року є затримка з ходом капітального будівництва харчоблоку, на яке, до речі, також виділили 200 тис. грн. Затримка відбулася у зв’язку з тим, довго не могли знайти підрядчика, який би взявся за цю роботу. Нарешті, під кінець серпня, чернігівська фірма «Чернігів-РЕМБУД» дала свою згоду. Сергій Михайлович запевнив, що ремонтні роботи йдуть повним ходом, тож сподіваємося, що й ця проблема скоро вирішиться. Наразі ж йдуть перемовини з КП «Шкільний» про те, як вийти із ситуації з харчуванням учнів даної школи, яке має розпочатися вже 2 вересня. На сьогодні планується співпрацювати з гімназією №5 – готувати страви на їхній кухні та привозити їх у філіал ЗОШ №7.
Дуже сподіваємося, що такі незручності носитимуть виключно тимчасовий характер.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 2540 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 382 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!