№ 38

19 вересня 2024 року

Поліцейський – учасник освітнього процесу

  • Середа, Квт. 14 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

У зв’язку з тим, що школярі часто вчиняють правопорушення або самі стають жертвами злочинів, за ініціативи Голови Нацполіції України було вирішено впровадити проєкт «Поліцейський – учасник освітнього процесу», який стартуватиме вже з вересня 2021 року в деяких навчальних закладах Чернігівської області. З часом кількість навчальних закладів буде лише зростати.
У новому проєкті виявили бажання взяти участь 10 шкіл із Чернігова, 3 школи з Ніжина. У Прилуках же новація відбудеться в Ліцеї №10 та в ЗОШ I-III cт. №13. Уперше представник поліції буде постійно працювати в навчальному закладі, де йому навіть буде відведений особистий кабінет. Мета даного проєкту: забезпечення безпеки дітей і впровадження інноваційних методів превентивної роботи в учнівському середовищі, у тому числі з питань протидії негативних явищ серед дітей, що покладається на підрозділ ювенальної превенції. Такою інформацією вже встиг поділитися на своїй сторінці у Facebook директор Ліцею №10 Олександр Правосуд.


Загалом же учасниками проєкту будуть: поліція (ювенальна превенція та, за необхідності, інші правоохоронні підрозділи), учні та їх батьки, адміністрація навчального закладу, управління освіти, відділи соціального захисту прав дітей, сім’ї та молоді.
Стратегія проєкту передбачає: заохочування позитивної поведінки учнів, закріплення ювенальних поліцейських за навчальним закладом, створення та запровадження спільного алгоритму дій у разі виникнення інцидентів у навчальних закладах, створення приміщень для роботи з дітьми. Також планується забезпечити відбір та навчання ювенальних поліцейських із обов’язковим отриманням психолого-педагогічних навичок необхідних для ефективної комунікації з дітьми.
Зокрема, поліцейські будуть протидіяти поширенню булінгу, навчати підростаюче покоління основам кібербезпеки, правилам поводження в суспільстві, розповідатимуть про адміністративну та кримінальну відповідальність тощо.
Зауважимо, що один із пріоритетів Національної поліції в 2021 році – розвиток інституту ювенальної превенції, а відтак всебічна підтримка підростаючого покоління. З огляду на це, на Чернігівщині також реалізується проєкт «Моя майбутня професія – поліцейський».
Молодь має розуміти, що поліцейський – це друг, а не представник карального органу, тож у рамках проєкту має зрости авторитет правоохоронців.
Загалом прилучани відреагували на цю новину досить позитивно, але знайшлися й ті, що мають сумніви щодо успішності запропонованого проєкту.

Єлизавета Мельнікова

Прочитано 5280 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 479 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!