№ 38

19 вересня 2024 року

Всесвітній День матері-Землі в дошкільному закладі

  • Середа, Трав. 05 2021
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі – свято, що ознаменувало початок сучасного екологічного руху. Мета цього дня – звернути увагу на проблеми навколишнього середовища. Зазвичай 22 квітня проводиться безліч екологічних заходів. Слоган Дня Землі 2021 – «Відродити нашу Землю».
В Україні свято Землі відзначається з 1992 року. У День Землі люди пробуджуються, завдяки всіляким акціям і заходам, і по-новому дивляться на свої взаємини з Матінкою-Землею.
Матінка-Земля… Цей вираз ми читаємо і часто чуємо в нашому повсякденному житті, використовуємо його в нашому спілкуванні. Земля – наша годувальниця, наш спільний дім. Вона віддає нам себе цілком, як любляча Мати живить, одягає та виховує своїх нетямущих дітей, створює для нас абсолютно унікальні умови, що дозволяють нам не тільки виживати, але й насолоджуватися життям у всій її красі та різноманітності. Чим ми їй віддячуємо?


У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: висадити хоча б одне дерево, очистити від сміття прилеглі території, відмовитися хоча б на один день від використання автомобіля тощо.
У День Землі маленькі прилучани також приєдналися до міжнародної ініціативи та закликали всіх підтримати загальнолюдські позитивні зусилля, які спрямовані на вирішення назрілих екологічних проблем.
Цього дня в ЗДО КТ 15 дошкільники прославляли природу, виконували різні види творчої роботи із зображувальної діяльності, розгадували піктограми та ребуси на природничу тематику, повторювали правила економного та бережливого використання природних ресурсів і правильної поведінки в природі, обговорювали та аналізували проблемні ситуації, долучалися до праці в природі (висаджування дерев і висівання квітів, замазування глиною стовбурів спиляних гілок), займалися пошуково-дослідницькою діяльністю. Заходи освітнього процесу були яскравими, пізнавальними та позитивно емоційними.

Євгеній Лисенко

Прочитано 5437 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 470 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!