№ 38

19 вересня 2024 року

Про доцільність відкриття дитсадків

  • Середа, Черв. 15 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Актуальні питання в галузі освіти, а саме: формування мережі закладів загальної та дошкільної освіти, можливість відкриття закладів дошкільної освіти, завершення навчального року, проєкти рішень, що виносяться на сесію міськради, – ці та інші проблеми обговорювалися на нараді в управлінні освіти, участь у якій узяла заступник міського голови Тетяна Шкуренко.
Одне з важливих питань, які розглядалися в ході наради, стосувалося доцільності відкриття дитячих садочків. Як зазначив начальник управління освіти Олександр Правосуд, це дійсно досить складне питання, яке потребує вивчення всіх його складових, особливо сьогодні, в період воєнного часу. Загалом Олександр Михайлович вважає, що наразі ще не час поновлювати роботу дошкільних навчальних закладів, адже загроза нікуди не зникла. Ракети продовжують періодично прилітати в сусідні області.
Крім того, було проаналізовано ситуацію і в сусідніх містах (Ніжині та Чернігові), на які ми зазвичай орієнтуємося. На сьогодні там жоден дитсадок не працює і відкриття їх найближчим часом не планується.
Наразі в пріоритеті начальника управління освіти безпека дітей. Саме це і є основним критерієм при відкритті дошкільних закладів. І відразу ж постає питання – як переводити дітей до захисних споруд? Чи вистачить у вихователів на це часу в разі реальної загрози? Не треба забувати, що в більшості мова йде про зовсім малих дітей, яких треба попередньо вдягнути, а якщо це денний сон, то ще й розбудити, а потім дружно відвести в укриття. Швидко це зробити точно не вийде. Тому всі учасники наради дійшли згоди, що поки не час відновлювати роботу дитсадків. Краще перестрахуватися.
До того ж, є ще одне питання, яке потребує ретельного вивчення – це налагодження харчування в закладах дошкільної освіти. Як зазначила заступник міського голови Тетяна Шкуренко, тут також треба достеменно вивчити всі деталі, оскільки від початку воєнного стану багато чого змінилося, починаючи від цінової політики на продукти харчування, включаючи також ціну на пальне.


Крім того, аби запустити дошкільні заклади, треба попередньо проаналізувати стан харчоблоків, які простоювали більше 3 місяців, визначити, які роботи необхідно виконати до моменту відкриття.
Також досі не зрозуміло, чи всі дитячі садочки потрібно запускати в роботу. Звісно, більшість батьків хочуть саме цього, аби їхні діти ходили до свого рідного ДНЗ і добре знайомих вихователів. Та чи доцільно це? Є варіант обійтися кількома черговими садками. Річ у тім, що проаналізувавши кількість дітей, які будуть ходити до різних садочків, їх цілком може виявитися не так і багато. У той же час управлінню освіти треба подумати про заробітну плату для вихователів, працівникам Комбінату «Шкільний» продумати процес закупівлі продуктів харчування. Тобто, є цілий ряд питань, які міська рада разом із управлінням освіти сьогодні аналізують та опрацьовують задля того, аби не створити прецедентну ситуацію як для працівників і адміністрації закладів дошкільної освіти, так і для батьків вихованців та тих людей, які також тим чи іншим чином співпрацюють із ДНЗ та надають певні послуги, у тому числі й послуги з харчування.

За матеріалами міської ради

Прочитано 6302 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 507 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!