№ 38

19 вересня 2024 року

Підготовка до навчального року

  • Середа, Сер. 10 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Ще наприкінці червня Кабмін ухвалив, що початок нового навчального року відбудеться традиційно 1 вересня 2022 року і триватиме до 30 червня 2023 року. А от із формою навчання, за словами міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета, все ж таки мають визначатися на місцях, виходячи з безпекової ситуації.
Сьогодні Міністерство разом із військовими адміністраціями працює над тим, щоб освітній процес проходив офлайн. Проте, остаточне рішення щодо форми навчання буде за колективами шкіл і батьками учнів.
На думку міністра, краще буде, якщо дитина під час повітряної тривоги перебуватиме в школі, де про її безпеку піклуватимуться дорослі, ніж вона буде сама вдома.
«Наприклад, я як батько чітко розумію, що моя дитина, перебуваючи на 5-му або 7-му поверсі під час повітряної тривоги одна, можливо, не буде в змозі потрапити до бомбосховища. Проте вчитель та офіцер безпеки від Національної поліції, який сьогодні обов’язково має бути присутнім у закладі освіти, може організувати евакуацію дитини», – говорить міністр.
Ситуація з підготовкою до початку нового навчального року в офлайн форматі в Прилуках також неоднозначна. Попереднє опитування батьків щодо форми майбутнього навчання показало, що далеко не всі готові відправити свою дитину до школи у вересні, навіть за умови наявності укриття. Дехто надає перевагу дистанційній формі навчання, інші – змішаній.


На сьогодні точно можна сказати, що дві школи не зможуть працювати офлайн – це ЗОШ №13 та ЗОШ №2. Вони не мають ні власних укриттів, ні десь поблизу.
На початку тижня міський голова Ольга Попенко провела нараду з директорами закладів освіти міста, на якій саме й було підняте нагальне питання підготовки закладів освіти міста до початку нового 2022-2023 навчального року в умовах військового стану. Зокрема, обговорювалося питання приведення фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти в готовність.
У нараді взяли участь міський голова Ольга Попенко, заступники міського голови, начальник управління освіти міської ради Олександр Правосуд, його заступник Валентина Ходюк, радник міського голови Тетяна Пахомова та директори закладів освіти міста.
Безумовно, найголовніше наразі – це безпека дітей при підготовці закладів до навчального 2022/23 року. У захисних спорудах мають бути: тепло, світло, вентиляція, вода та все для комфортного перебування під час тривалої повітряної тривоги.
Крім того, у разі початку навчального року в очній або змішаній формі навчання, заклади освіти повинні створити безпечні умови для проведення освітнього процесу.
Що ж до змішаної форми навчання, про яку так час-то говорять, то вона також може бути декількох видів. Це може бути вичитка матеріалу онлайн із подальшою здачею (оцінюванням) очно в школі. Інший варіант – офлайн опанування таких серйозних предметів як алгебра, геометрія, хімія, фізика, мова тощо, та дистанційні уроки з малювання, фізкультури, технічного навчання. І третій варіант, мабуть, найдосконаліший, але в той же час найскладніший для реалізації, оскільки потребує відповідної матеріально-технічної бази, – поєднання очної та дистанційної освіти. Так, частина учнів сидітиме в класі, а решта – вдома за комп’ютерами. Налаштована камера в класній кімнаті в режимі онлайн транслюватиме урок. Відповідно всі здобуватимуть знання одночасно.

За матеріалами міської ради

Прочитано 8664 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 473 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!