№ 38

19 вересня 2024 року

Укриття для 13 школи: модульне чи постійне?

  • Середа, Вер. 28 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Сьогодні Прилуцька загальноосвітня школа №13 ім. Святителя Іоасафа Бєлгородського – єдиний навчальний заклад у місті, який не має ні власного підвального приміщення, де можна було б облаштувати хоча б найпростіше укриття, ні навіть у мікрорайоні, де він знаходиться, немає відповідної споруди.
Не дивлячись на це, учні цієї школи мають таке ж право на повноцінне здобуття освіти, як і інші прилуцькі школярі. Саме тому питання створення, тобто будівництва, захисної споруди поблизу школи №13 є першочерговим як для адміністрації школи, так і для влади міста загалом.
У ході засідання профільної депутатської комісії власне й розглядалося питання будівництва захисної споруди. Як варіант, обговорювали можливість встановлення модульного укриття з морських контейнерів. Оцінку такій споруді дав фахівець служби надзвичайних ситуацій – начальник відділу організації профільної роботи та цивільного захисту Прилуцького РУ ДСНС України в Чернігівській області Віталій Сердюков. За його словами, така фортифікаційна споруда може вважатися найпростішим укриттям, але виключно на час військового стану або в умовах надзвичайної ситуації. У мирний же час у якості захисної споруди вона не годиться.


Сьогодні законодавство чітко прописує, що кожен заклад освіти повинен мати захисну споруду: сховище, протирадіаційне укриття або ж споруду подвійного призначення (найпростіше укриття). Що ж стосується модульного укриття, то треба розуміти, що в якійсь мірі воно може вирішити ситуацію, адже швидко будується, однак замінити повноцінне сховище не може. І навіть, якщо сьогодні й зупинитися на цьому варіанті, то в мирний час все рівно доведеться повертатися до питання будівництва повноцінного укриття на території школи або ж десь неподалік.
У ході засідання депутати також заслухали фахівців, які можуть облаштувати укриття такого типу. У свою чергу міський голова Ольга Попенко зазначила, що пріоритетом для влади має бути безпека дітей. У результаті, під час обговорення було ухвалене рішення створити спеціальну комісію для вивчення питання будівництва повноцінної захисної споруди для школи №13, щоб навчання в ній проводилося в офлайн форматі. Члени такої комісії мають обстежити територію, визначити місце під майбутній котлован, оцінити всі можливі ризики та спірні питання. Загалом же влада міста, так само як і адміністрація школи, зацікавлена, аби діти якнайшвидше пішли до школи.

За матеріалами міської ради

Прочитано 8437 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 512 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!