№ 38

19 вересня 2024 року

Стан підготовки закладів освіти

  • Середа, Вер. 28 2022
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Про готовність закладів освіти до нового 2022-2023 навчального року станом на кінець вересня поінформувала заступник начальника управління освіти Валентина Ходюк.
Незважаючи на воєнний стан усі заклади освіти готові до нового навчального року. Як говорить Валентина Ходюк, колективи шкіл готувалися як своїми силами, так і силами батьків. Крім того, було залучено більше 600 тисяч гривень у вигляді натуральної допомоги, тобто необхідних матеріалів для проведення різного роду ремонтних робіт. На сьогодні ж триває підготовка до опалювального сезону, а саме перевірка лічильників, манометрів, проводиться навчання з енергобезпеки.
Ну, і, звісно ж, на постійному контролі перебувають поточні ремонти захисних споруд, підвальних приміщень гімназій, шкіл і дошкільних навчальних закладів.


В управлінні освіти запевняють, що наразі роботи на стадії завершення, однак проблемним залишається питання їх фінансування. Річ у тім, що кошти, виділені з міського бюджету, вже знаходяться на рахунках, однак казначейство не перераховує їх виконавцям робіт.
Нагадаємо, що в міському бюджеті на ремонт захисних споруд передбачено більше 20 млн грн. Зокрема по освітніх закладах не виходить перерахувати близько 5,5 млн грн. Тобто підрядник уже підготував акти виконаних робіт, але кошти за свою роботу отримати досі не може. На жаль, чіткого розуміння причини цього немає. Щоправда в казначейській службі говорять, що спочатку повинні фінансуватися виключно захищені статті, тобто заробітні плати бюджетникам. Однак, під час військового часу, не перераховувати кошти на ремонт укриттів і захисних споруд – просто злочин, вважає міський голова Ольга Попенко.
На сьогодні міська влада звернулася з даною проблемою і до обласного казначейства, також написала листа до Кабінету Міністрів України, щоб посприяли в перегляді нашого питання.
Як ми знаємо, сьогодні ще не всі освітні заклади в Прилуках запрацювали офлайн. При функціонуванні ж усіх відремонтованих захисних споруд до навчання готові будуть приступити ще 2 школи, гімназія, 4 дитсадки та 1 заклад позашкільної освіти. Наразі все залежить від казначейства.

За матеріалами міської ради

Прочитано 8431 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 519 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!