№ 38

19 вересня 2024 року

Пільгове перевезення школярів

  • Четвер, Вер. 07 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Як пам’ятаємо, кілька тижнів тому в стінах міської ради обговорювалося питання пільгового перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах. У ході Громадської ради заступник міського голови Олександр Сивенко представив на розгляд кілька варіантів вирішення даного питання. У результаті, члени ГР прийняли рішення рекомендувати міському голові й депутатському корпусу затвердити схему, за якою працює наше місто-сусід Ніжин, тобто 5 грн за одну поїздку (незалежно від кількості таких їздок протягом дня) в період навчання та 8 грн у канікулярний період.
На жаль, це питання досі не вирішене, адже воно потребує затвердження виконавчим комітетом і сесією. До того ж, дане питання ще не розглядалося й профільною депутатською комісією, яка відповідає за регуляторну діяльність, що передбачено законом України «Про засади державної регуляторної політики», а відповідно немає експертного висновку даної комісії.
Наразі ж ситуація така, що в новий навчальний рік, як і в попередній, школярі ввійшли з талонною системою. Водночас, як зазначив Олександр Сивенко, відповідно до Порядку перевезення школярів, відповідальними за виготовлення талонів залишаються перевізники.


Нагадаємо, що перевізники самі ще влітку запропонували відмовитися від талонної системи, у першу чергу, через здорожчання вартості їхнього друку. Однак, до затвердження нового Порядку вони зобов’язані виконувати норми діючого. Так, щороку, на початку нового навчального періоду, виконкомом затверджується список відповідальних за друк і передачу управлінню освіти міської ради талонів для обліку пільгового перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах м. Прилуки, щомісячно.
Талонна система передбачає дві безкоштовні поїздки на день – до навчального закладу й назад – із номінальною вартістю талона 3 грн за умови подальшого відшкодування коштів із міського бюджету.

За матеріалами міської ради

Прочитано 37 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!