№ 19
9 травня 2024 року

Які школи очікують на будівництво укриття

  • Четвер, Січ. 18 2024
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

ого стану, заклади освіти по всій Україні (Прилуки, звісно, не виключення) мають право працювати очно виключно за наявності на території закладу або в межах 100 м від нього захисної споруди, яка б вміщала як учнів, так і педагогічних працівників на час оголошення повітряної тривоги. Також за відсутності справжнього сховища чи протирадіаційного укриття можуть використовуватися фортифікаційні споруди, найпростіші укриття, цокольні приміщення будівель.
Отож, незважаючи на чимало недоліків у цьому питанні, на сьогодні в нашому місті є можливість очного навчання школярів.
Так, цьогоріч навчальні заклади у разі повітряних тривог і надзвичайних ситуацій використовують 7 захисних споруд, 6 протирадіаційних укриттів та 1 сховище. До прикладу, повноцінне ПРУ має лише один заклад – Ліцей №6. А от Прилуцький ліцей №2 не має власного укриття, але цього року адміністрація закладу знайшла можливість для виходу дітей на очне навчання, уклавши договір із приватним підприємством, яке знаходиться неподалік, про використання їхнього укриття під час навчального процесу. Оскільки воно є невеликим за розміром і не може одночасно вмістити всіх учасників навчального процесу, то ліцей працює в кілька змін.


Напередодні старту другого навчального семестру в Прилуцьких закладах загальної середньої освіти комісія на чолі із заступником міського голови з надзвичайних ситуацій Сергієм Чмілем провели обстеження використовуваних навчальними закладами укриттів і сховищ.
Гімназія №3 також використовує найпростіше укриття в своєму закладі (кілька приміщень були переобладнані під укриття), де минулого року було замінено старі двері на нові протипожежні.
Найбільше сховище, а точніше, найпростіше укриття, яке вміщає до 1000 осіб, має в своєму приміщенні Ліцей №5.
Ліцей №7, на жаль, також не має власного укриття, а тому використовує чужі. Зважаючи на те, що даний навчальний заклад має 2 корпуси, які, до того ж, знаходяться за різними адресами, адміністрація уклала договори на використання захисних споруд із різними організаціями. Так, учні початкової школи користуються укриттям в міському Будинку культури та в гуртожитку педколеджу, старші ж учні під час повітряної тривоги прямують до укриття на території КП «Міськсвітло», частково до Ліцею №5.
Ліцеї №9, 10 і 12 використовують найпростіші укриття своїх навчальних закладів.
Ліцей №13 також використовує найпростіше укриття свого закладу, адже ніде поблизу в мікрорайоні укриття немає. Дане найпростіше укриття є надзвичайно малим, а тому доводиться працювати в 4 зміни.
Ліцей №14 теж не має свого укриття, тому використовує сховище в Центрі творчості дітей та юнацтва.
Наразі тривають перемовини з проєктантами та організаціями, які мають таки найближчим часом розпочати будівництво захисних споруд на території ліцеїв №2, 13 і 14, а трохи згодом і в ліцеї №7.
На даний час, відповідно до обстеження укриттів, вони всі підготовлені до прийому дітей в достатній мірі: забезпечені вентиляцією, електрикою, теплом, технічною та питною водою, місцями для сидіння, а деякі навіть партами та Інтернетом для продовження навчального процесу (наприклад, гімназія №10), елементарними запасами продуктів, теплими ковдрами тощо.


За матеріалами міської ради

Прочитано 16 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Освіта
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз 644 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!