№ 38

19 вересня 2024 року

Безшабашний піар чи реальність у казці?

  • Середа, Січ. 11 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Післяноворічний штиль в інформаційному просторі міста був порушений напередодні Різдва. Більше двох тисяч переглядів на YouTube станом на вчорашній вечір набрало відео «Шабаш прилуцької феї», опубліковане 6 січня користувачем Добрый Человек. Загадкова історія анонімного походження розповідає про витівки такої собі «злої чарівниці», яка позбавила новорічного свята діток із особливими потребами, «начаклувавши» карантин.
Сюжет також торкається гучного корпоративу за участю «феї» та інших «казкових персонажів», який за збігом обставин проходив у той же день, що й скасоване дитяче свято. А наприкінці вже реальні жителі Прилук дають оцінку роботам із прибирання від снігу доріг і тротуарів міста. Загалом каламбурно-сатиричний шестихвилинний ролик вмістив просто-таки шалену порцію критики на адресу місцевої управлінської команди. «Бажаємо, щоб Новий 2017 рік подарував усім «казковим персонажам» міста СОВІСТЬ!!!» – йдеться у фінальній текстовці відео.
Не забарилась і відповідь міської влади. Щоправда, про корпоративне гуляння «казкових персонажів» і сніговий полон прилуцьких вулиць – ні слова. Зате дається розгорнуте пояснення, чому ж і за яких обставин діти з особливими потребами не змогли потрапити на новорічне свято. Матеріал під назвою «Спекуляції навколо карантину» за підписом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Фесенко Т.М., розміщений на офіційному сайті міської ради 8 січня, пропонуємо для ознайомлення читачам.

Наприкінці грудня в місті Прилуки склалася загрозлива ситуація через захворювання на грип та ГРВІ. Епідеміологічною комісією, у складі якої – головні лікарі медичних закладів міста, лікарі-епідеміологи Держсанспоживслужби, спеціалісти відділу надзвичайних ситуацій міської ради, було прийнято рішення про запровадження карантину та обмежувальних заходів із 29 грудня. До того часу всі школи та дитячі садки мали можливість провести заплановані дитячі свята або ж перенести їх на період із 16 січня. Усі установи, заклади, підприємства міста знайшли компромісні рішення, окрім однієї – асоціації сімей, що виховують дітей-інвалідів. Для діток цієї категорії педагоги та вихованці Центру творчості дітей та юнацтва приготували виставу, заплановану на 30 грудня, коли вже діяли обмежувальні заходи.
Міський голова, розуміючи ситуацію, запропонувала голові асоціації Бологовій Л.Г. транспорт, а ЦТДЮ – казкових персонажів, які б об’їхали всіх діток і привітали їх зі святами, а саму казкову виставу буде проведено в ЦТДЮ 16 січня о 15:00. Дивно, але від пропозиції міського голови поборники інтересів дітей відмовилися, адреси та список діток не надали, наполягаючи виключно на 30 грудня. Щоб вирішити проблему, знову зібрали епідкомісію та запросили голову асоціації – Бологову Л.Г. Лікарі у своєму рішенні були непохитні, адже діти-інваліди – це найуразливіша категорія дитячого населення через їх слабкий імунітет і хворобливість. Знову міською владою пропонувалася допомога і транспортом, і людьми – і знову відмова.
30 грудня «шоу» біля ЦТДЮ таки відбулося – людям на вулиці з машини роздавали подарунки…
Невже саме цього заслуговують сім’ї, які виховують дітей-інвалідів? Невже хтось із них відмовився б від того, щоб до їхньої дитинки додому приїхав Дід Мороз і Снігуронька? Чи було в представників асоціації насправді бажання в цей непростий час зробити для малечі свято?
Чи так уже комусь на цьому ґрунті хотілося в черговий раз погратися в містечкову політику? Невже в цивілізованих країнах, куди ми так прагнемо, роблять на горі (а хвороба – це горе) якийсь піар?
Міська влада намагалася зробити все, щоб, у першу чергу, не ризикувати здоров’ям дітей і при цьому подарувати їм справді казковий настрій. І така позиція буде непохитною.
А казкова вистава для дітей-інвалідів відбудеться 16 січня о 15:00 у ЦТДЮ.

Прочитано 22529 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!