№ 38

19 вересня 2024 року

Заднім числом

  • Середа, Бер. 22 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Шановні добродії! У минулому номері «Града» я повідомляв читачам про існування так званого дозвільного документа, яким відкрили трафік великовагового транспорту по нещасних дорогах нашого міста. Так от, історія має своє продовження.
Як депутат міської ради, я отримав лист за підписом міського голови, в якому зазначено наступне: «Надсилаємо копію листа Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, на підставі якого надано можливість проїзду по дорогах загального користування великоваговим транспортом». І головне, додаток на двох аркушах (фотокопія самого листа). Зупинимося спочатку на цьому. Я не знаю, хто так підставляє міського голову, готуючи настільки недолугі відповіді, але підпис мера Прилук легатимізує таку, перепрошую, дурницю.
До конкретики: в листі облавтодору зазначено, що в порядку винятковості надано дозвіл проїзду вантажівкам (19 штук зерновозів), які належать ТОВ «Батьківщина» по автодорозі, увага: Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Для допитливих – це бетонна дорога, яка проходить обабіч Прилук із півночі від «круга» в Заїзді та «штанів» на Манжосівці. Тобто Прилуки зерновози не повинні чіпати. Йдемо далі. У листі надано ще дозвіл для одного автомобіля (молоковоз, одна штука), маршрут руху якого визначено ще й по трасі Р-67 Чернігів – Ніжин – Пирятин. З останнього слідує, що дірявити залишки міського асфальту обласні держиморди дозволили лише одному молоковозу. У принципі, одного колісного молочника громада переживе, чи не так?
Підсумовуючи сказане. Зерновозів на вулицях міста ми не повинні бачити, навіть у винятковому порядку, а буденну тишу провінційного містечка може порушити одинокий транспорт із лактаційним продуктом.


Начебто й усе. Але залишився один важливий момент, нерозкрите використання дефініції, себто коли я назвав лист міського голови «недолугим» за змістом. Приготуйтесь! Хто стоячи звик читати періодику, будь ласка, присядьте. У наданій копії листа облавтодору зазначено наступне. Цитата: «Термін руху: з 13.03.2016 р. по 31.03.2016 р.»! Ні, я нічого не переплутав, саме 2016 рік (дві тисячі шістнадцятий рік)! Я ніколи не був сильним у філології, особливо в розділі, який регламентує вживання дієслів у часі, але підспудно відчуваю, що говорити про те, що надано дозвіл для чогось, коли його термін минув, без використання допоміжного слова «було» є некоректним, більше того – є брехливим за своєю суттю. Заплутались у часі? Кіношний варіант повернення в майбутнє? Чи така собі демо-версія теорії відносності? Не знаю…
Нас черговий раз обманули. Умисно чи ні – теж не знаю. Але що в цьому є якась системність, якщо хочете тенденція, так це точно. Один міський поліцай із міської трибуни ляпнув, міські клерки підготували дурну відповідь, міський голова підмахнув. За класикою жанру повинна бути німа сцена, завіса й тривожна мовчанка в міському партері.
Сподіватися немає на кого. Я ніколи не був прихильником радикальних дій, тим паче поняття радикальності давно девальвувало в розумінні однойменної політсили. Навести лад у броунівському русі великовагового транспорту в місті можна лише реальним блокуванням силами городян. Практика останніх всеукраїнських подій є підтвердженням виправданості таких кроків – тоді влада почує. Пам’ятаєте, як у Кобзаря: А щоб збудить Хиренну волю, треба миром, Громадою обух сталить; Та добре вигострить сокиру – Та й заходиться вже будить. А то проспить собі небога…
Слава Україні!

Владислав Кіча,
депутат Прилуцької міської ради

Прочитано 2087 разів
Оцінити матеріал
(2 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!