№ 38

19 вересня 2024 року

Енергозбереження – шлях до економії

  • Середа, Сер. 09 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

8 серпня 2017 року в приміщенні міської ради відбувся тренінг учасників Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ». Захід проходив під головуванням обласного координатора Проекту ЄС/ПРООН Ніни Подколзіної та заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександра Сивенка, одним із доповідачів була Світлана Рожок, представник ГО «Центр розвитку громад «Перспектива». На тренінг були запрошені представники ОСББ та жителі декількох будинків, які мають бажання та активно цікавляться процесом вступу до ОСББ.
Головною метою зібрання було розповісти жителям багатоквартирних будинків про шляхи підвищення енергоефективності. Простіше кажучи – навчити їх правильно та дієво економити енергоносії та власні кошти.


Перше, на що звернула увагу Світлана Володимирівна – те, що треба правильно розуміти значення енергоефективності. Вона слугує для зменшення витрат, покращення комфорту, незалежності й аж ніяк не веде до погіршення умов життя. Крім того, були названі й основні заходи, спрямовані на підвищення енергозбереження. Це – і встановлення лічильників, й усунення перевитрат і витоків завдяки вчасному вимкненню непотрібних приладів й економному використанню води, й використання ефективних ламп, і регулювання теплової енергії по всьому будинку, а також заміна вікон.
Не менш важливим та інформаційним було питання про утеплення стін (таке популярне на даний час). Річ у тім, що у більшості багатоквартирних будинків проводиться часткове утеплення. А такі дії мають негативні наслідки: на межі утепленої та неутепленої ділянок створюється різниця температур, через що в стінах з’являються тріщини, при мінусових температурах туди потрапляє вода, замерзає й розклинює їх ще більше. У 80% випадків роботи з часткового утеплення виконуються з грубими порушеннями технологічних процесів. Відмітили також, що утеплення менше 10 см – узагалі недоцільне.
Також координатори проекту ще раз розповіли присутнім про переваги такої форми управління будинків як ОСББ: «Якщо хочемо щось змінити, треба об’єднуватися в межах будинку, міста, країни».
Присутні мешканці будинків, які ще не об’єдналися в ОСББ, ставили безліч запитань як керівникам тренінгу, так і мешканцям багатоповерхівок, які вже визначилися зі своїм статусом. Їх цікавив процес об’єднання, а також відгуки про подальше існування з даною формою управління.

Інформація «ГП»

Прочитано 1653 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 348 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!