№ 38

19 вересня 2024 року

ВІСНИК МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

  • Середа, Лют. 07 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Повернення міського голови з двотижневої лікарняної відпустки задало ритм новому робочому тижню міської ради. 5 лютого відбулася апаратна нарада, під час якої звучала й похвала, і відверте нарікання на роботу деяких комунальних підприємств. Актуальні питання життєдіяльності міста обговорювали близько трьох годин. У результаті прилучани отримали змогу дізнатися про наступне...

Санація – найкращий варіант

Про це повідомляли й раніше, та докладніше про виконання робіт щодо ліквідації наслідків аварії на каналізаційному колекторі розповів секретар міської ради Анатолій Шамрай.
За його словами, з 19 січня в місті було проведено 11 засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Її члени докладали всіх необхідних зусиль для ліквідації першочергових наслідків аварії. З першого дня поломки колектора головним завданням для прилуцьких комунальників стала організація якісної роботи обвідних мереж, а також насосів, що захищають місце аварії від стічних вод. І сьогодні вони майже цілодобово чергують біля «стратегічних» об’єктів каналізаційної мережі, контролюючи всі процеси.
Опираючись на думку спеціалістів, члени вищезгаданої комісії, головою якої є заступник міського голови Руслан Котляр, визначилися, що кращим способом ліквідації наслідків аварії в Прилуках є санація – найбільш прогресивна і, що важливо, економічно ефективна технологія відновлення каналізаційних трубопроводів і колекторів.
Спеціалісти столичної компанії «Спецмонтажбуд», яка з’ясовує причини аварії та займатиметься їхнім ремонтом, пояснили, що в більшості населених пунктів України системи відведення каналізаційних стоків зношені й ресурс їх експлуатації істотно перевищений. Зупинки в роботі таких об’єктів неприпустимі, а аварії призводять до техногенних катастроф і колапсу населених пунктів. У нашому місті умови виконання будівельних і навіть ремонтних робіт украй ускладнені через наявність існуючої інфраструктури. Саме тому використання технології безтраншейного укладання труб (санації) стає по суті безальтернативним рішенням.


1 лютого представники «Спецмонтажбуду» прибули на місце аварії самопливного колектора й уже надвечір того ж дня на об’єкті стартував підготовчий етап ремонтних робіт. 2 лютого розпочали укріплення місця розриття, щоб уникнути обвалів його стінок. Повний обсяг робіт визначать, коли встановлять шурф, закріплять відкоси, докопаються до трубопроводів. Тоді можна буде зрозуміти характер і причини аварії, підготувати проектно-кошторисну документацію та провести відповідні експертизи.

10 мільйонів із 30 вже освоєно

Про використання коштів та обсяги виконання будівельних робіт у ІІ корпусі гімназії №1 звітував начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Олег Созінов. У минулому році на будівництво була виділена найбільша сума коштів за всі попередні роки, починаючи з 2011-го. За підтримки народного депутата Олега Ляшка з держбюджету та інших джерел виділили близько тридцяти мільйонів гривень.
«Генпідрядник і п’ятеро субпідрядних організацій за 2017 рік виконали будівництво трансформаторної підстанції, завершили роботи з прокладання теплотраси, водопроводу, ливневої каналізації, зовнішнього електромосту, переходу між корпусами. По периметру будівлі встановлені майже всі вікна (лишилося 8 вікон спортивної зали). Проведено оздоблювальні роботи фасаду, де на момент здійснення робіт було встановлено дах. Завершуються роботи з будівництва другої частини даху, а також виконується протипожежна обробка металевих конструкцій даху», – повідомив начальник управління ЖКГ.
Ці роботи вартували близько десяти мільйонів. Перехідний залишок на поточний рік становить майже двадцять мільйонів. У зв’язку з цим роботи в кінці року не припинялися. Усі підрядні організації працювали протягом січня й продовжують працювати в лютому.

Додаткові талони на пільгове перевезення школярів

1 лютого в місті стартувала талонна система пільгового перевезення дітей шкільного віку громадським автотранспортом на міських автобусних маршрутах загального користування. Про її реалізацію, станом на понеділок, звітував начальник управління освіти міської ради Сергій Вовк.
Посадовець повідомив, що за наданою керівниками навчальних закладів інформацією, управління освіти видало відповідні талони 1489 дітям. Та менш ніж за тиждень до управління надійшло ще 57 додаткових заяв від батьків учнів, яких не було включено до списку претендентів на пільгу. Міський голова припустила під час наради, що це могло трапитися через недопрацювання окремих вчителів чи самих батьків. Але потреби дітей, які використовують автобуси, щоб дістатися до місця навчання й додому, необхідно забезпечити в повному обсязі в найближчий час.
Список учнів доповнять новими прізвищами на черговій сесії міської ради. Для цього в положення про організацію пільгового перевезення дітей шкільного віку внесуть необхідні зміни.

«Муніципальна поліція» розповіла про тяжбу своєї служби

Керівник комунального підприємства «Муніципальна поліція» Олександр Кухтик звітував перед міським головою та посадовцями ради за роботу в 2017 році. Він розповів, що, не дивлячись на обмежені повноваження муніципалів, до них із різних питань щоденно звертається велика кількість прилучан. За звітний період інспектори комунального підприємства розглянули 218 письмових та 411 усних звернень громадян до міської ради, виконали 202 доручення, в тому числі 48 депутатських.
«У ході виконання вищевказаних звернень громадян інспекторам доводилося міряти межі на приватних територіях, обстежувати каналізаційні колодязі, ливневі каналізації, вирішувати питання безпритульних тварин та розміщення незаконних тимчасових споруд (побудова парканів, навісів, незаконне розміщення реклами). Навіть звернення щодо напрямку стоку води зі стріхи будинку або сараю, обвислого на сусідську територію гілля дерев, вигулу свійської птиці та тварин на землях загального користування, порушення тиші та порушення добросусідських відносин потребували реакції», – розповів Олександр Кухтик.
За фактами виявлених порушень Правил благоустрою території м. Прилуки за звітний період КП «Муніципальна поліція» було винесено 848 попереджень та 146 приписів. По грубих порушеннях складено 148 адміністративних протоколів.
Складені адміністративні протоколи в різних мікрорайонах міста були направлені до адміністративної комісії при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, після розгляду яких до місцевого бюджету надійшло 37 932 гривні.
За відсутності піших патрулів у зв’язку з реформою Національної поліції, підприємство направляло власних співробітників у центральну частину міста, щоб контролювати дотримання правил благоустрою міста. З червня по вересень інспектори «Муніципальної поліції» патрулювали центр міста до 23:00.
Співробітниками КП й на даний час проводиться щотижневий огляд територій міста з метою виявлення та усунення порушень. А саме: контролюється стан фасадів будівель, наявність урн для сміття біля магазинів, кафе та інших об’єктів. У разі виявлення порушення складаються приписи та контролюється їх виконання.

Інформація «ГП»

Прочитано 27 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 276 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!