№ 38

19 вересня 2024 року

Довідки про склад сім’ї при оформленні субсидій не потрібні

  • Середа, Сер. 01 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Таке повідомлення уже робив Кабінет Міністрів України. Це підтверджує і начальник відділу адресних та соціальних виплат управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради Марина Вікторівна Погуляй.
За словами посадовця, відповідно до спрощеної програми житлових субсидій управління праці не вимагає в населення довідки про склад сім’ї. Підставою для оформлення субсидії є виключно заява та декларація про доходи. Працівники управління самі подають запити до Центру надання адміністративних послуг, де зі створеної картотеки й вибираються дані по людях, які їх цікавлять. Якщо ж в адміністративному центрі відсутня відповідна картка, то людині потрібно прийти самостійно зі своєю будинковою книгою та переоформити її на адресну картку (як ми й описували в одному з попередніх випусків газети). Відповідно, довідка про склад сім’ї оформиться один раз і за нею вам уже нікуди не треба буде ходити. Хіба що в разі якихось змін.
«Для мешканців домогосподарств, які вперше звертаються за урядовою знижкою у сплаті житлово-комунальних послуг – субсидією, першочергово необхідно привести всі свої документи в порядок», – зазначає Марина Вікторівна. Треба самостійно перевірити, щоб у всіх довідках була повна відповідність. Наприклад, якщо комунальні послуги нараховуються на 2-х осіб, то й нарахування в управління соціального захисту треба подавати також на 2-х. Загалом працівники управління самі роблять запити у всі комунальні організації й часто буває так, що випливають розбіжності. Тобто людина повинна подавати й декларувати достовірну інформацію, що значно пришвидшить увесь процес оформлення житлової субсидії.


Те ж саме стосується й довідки про доходи. Подаючи декларацію, необов’язково пред’являти таку довідку. Але якщо з якихось причин за запитом управління ФОПи, організації, тобто роботодавці, не надають потрібної інформації про ваші доходи, то цю довідку все-таки треба буде принести самому.
Відтак, Марина Вікторівна наголошує, що повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно буде лише тим, хто орендує житло (при цьому необхідно буде також надати і заповнений варіант договору оренди) та в кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.
Також Марина Погуляй повідомила, що з жовтня поточного року очікуються нові зміни в порядку оформлення субсидії. Чого саме вони будуть стосуватися поки невідомо, тож залишається чекати на офіційні роз’яснення. Редакція обіцяє повернутися до даної теми вже за декілька місяців.

Інформація «ГП»

Прочитано 2081 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 244 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!