№ 38

19 вересня 2024 року

Вчасно передаємо показники лічильників

  • Середа, Лист. 07 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Усі ми так чи інакше користуємося комунальними послугами: маємо воду, газ, тепло, світло у своїх оселях, маємо змогу викидати сміття з упевненістю, що його забере спеціалізована машина комунальної служби, можемо користуватися стаціонарним телефоном, Інтернетом, кабельним телебаченням. І, звісно ж, за всі надані послуги треба щомісячно платити.
На деякі послуги маємо сталу абонентську плату, а от кількість використаних газу, води та електроенергії вираховуємо з допомогою встановлених лічильників. Кожен користувач комунальними послугами знає, як важливо своєчасно фіксувати та передавати показники своїх лічильників відповідним службам, аби в подальшому зафіксовані дані правильно були відображені в платіжці.
Раніше працівники РЕМу та газової служби щомісяця робили обходи по будинкам та квартирам для того, щоб «зняти» показники лічильника. Часто це їм зробити не вдавалося, бо хазяїв удома застати не так уже й просто – вони теж працюють. У таких випадках комунальниками залишалася записка з проханням передати показники лічильника самостійно. Але ми рухаємося в ногу з часом, усе автоматизується, полегшується робота як надавачів, так і користувачів послугами. Тепер для того, щоб передати показники свого лічильника, людині можна навіть із дому не виходити. Саме про це далі й поговоримо.

ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЯ
У відповідності до «Правил роздрібного ринку електричної енергії» ПАТ «Чернігівобленерго» починаючи з вересня 2018 року проводитиме зняття показів електролічильників із оформленням акту контрольного огляду один раз на 6 місяців. Тобто так часто як раніше оббивати ваші пороги ніхто вже не буде. Тому для об’єктивного та більш точного розрахунку вартості використаної вами електричної енергії протягом розрахункових періодів (календарних місяців) підприємство пропонує користуватися діючими сервісами для передачі показів електролічильників:
Сервіс «Особистий кабінет» – https://chernigivoblenergo.com.ua/abon_cabinet/ (Є можливість роздрукувати рахунок).
Автоматична лінія передачі показників – (0462) 654-902 (цілодобово)!!! (з 1 по 4 календарне число).
Телефон кол-центру – 0-800-210-310 (цілодобово, безкоштовно), (0462)-654-901.
SMS повідомлення – 050-465-90-08, 067-480-60-77.
На сайті ПАТ «Чернігівобленерго» – передача показів без реєстрації.

ХОЛОДНА ТА ГАРЯЧА ВОДА
Про користування лічильниками на воду та передачу їхніх показів ми вже говорили в декількох попередніх номерах. Тож підсумуємо – показання лічильника можна передавати:
шляхом відображення показань у квитанції на оплату житлово-комунальних послуг;
за телефонами 3-04-94, 3-72-03, 3-30-00;
особисто в абонентському відділі КП «Прилукитепловодопостачання» (м. Прилуки, вул. Садова, 104);
СМС-повідомленням чи зателефонувавши безпосередньо на мобільний номер телефону контролера, який останній періодично залишає у вхідних дверях помешкань споживачів;
зареєструвавшись в «Особистому кабінеті» на сайті «Мій квартал» (є можливість переглянути баланс, оплатити послугу).

ГАЗ
А от для користувачів побутовим газом уже близько двох років існує можливість передавати покази лічильників наступним чином:
SMS-повідомленням. Споживачі «Чернігівгаз» можуть надсилати показання на короткий номер 7104. Цей номер призначений тільки для прийому SMS-повідомлень. Вартість відправлення SMS на номер 7104 для абонентів мережі ПрАТ «Київстар» становить 1.00 грн, ТОВ «Лайфсел» (Lifecell) – 1.00 грн, ПрАТ «МТС Україна» (МТС і Vodafone) – 1.00 грн. Тарифи зазначені з урахуванням ПДВ і збору до Пенсійного фонду.
Заповнювати SMS слід наступним чином: спочатку ввести номер особового рахунку (складається з 10 цифр), а потім через пробіл показання лічильника (до 5 цифр).
Після відправки повідомлення повинна поступити автоматична відповідь. Показання заносяться на особовий рахунок датою відправки повідомлення. У особистому кабінеті отримані та оброблені контакт-центром покази повинні відображатися вже через 3 дні. Але якщо дані внесені до тексту SMS-повідомлення некоректно та прийшла відповідь: «Неправильний формат», необхідно ще раз перевірити дані й повторити відправку або передати показання іншим способом.
Зателефонувати на номер контакт-центру ТОВ «ЧЕРНІГІВГАЗ ЗБУТ» – (0462) 61-63-04, та за допомогою голосового меню обрати «Передати показання», за допомогою підказок ввести номер особового рахунку та показання. Оператори обслуговують запити споживачів щоденно (без вихідних) з 8:00 до 20:00. Слід враховувати, що з моменту передачі показань (крім особистого візиту до абонслужби) до занесення їх на особовий рахунок потрібен певний час. Тому бажано передавати показання завчасно – не пізніше 3 числа.
Через «Особистий кабінет» на сайті 104.ua. Кожен може зареєструватися на сайті й у перших числах самостійно заносити в особистий кабінет показники газового лічильника та відслідковувати історію своїх оплат і показників.
І, звісно, вказавши показання лічильника газу на 1 число місяця в платіжному документі.

Ще раз нагадуємо, аби зафіксовані дані правильно були відображені в платіжці, необхідно надавати показники лічильника відповідному підприємству виключно з 1-го по 4-те число місяця, наступного за звітним. У разі, якщо ви повідомите дані, скажімо 25-го числа, то система автоматично дорахує ще за 5 чи 6 днів, відповідно до 30-го чи 31-го числа, і тоді суми у вашому платіжному документі можуть бути більшими чи меншими за фактичні.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 4853 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 616 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!