№ 38

19 вересня 2024 року

Коротко про головне…

  • Середа, Вер. 11 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Робочий тиждень традиційно розпочався з апаратної наради із заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь і відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери, територіальних органів виконавчої влади міста. Міський голова Ольга Попенко коротко проаналізувала здобутки міста за 9 місяців плідної роботи.

Капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Київської

Охоплено ділянку вулиці від Центральної міської лікарні до вул. Земської. Наразі ці роботи знаходяться на стадії завершення. Спочатку в міському бюджеті передбачалося виділити більше 19 млн грн. Сьогодні ж ця сума трохи зменшилася і становить трохи більше 15 млн грн. Зекономлені ж кошти планується спрямувати на виплату заробітної плати галузі медицини, адже на сьогодні їм не вистачає досить значної суми. На черговій сесії їм було виділено 2 млн 800 тис. грн, але заробітна плата лише за другу половину липня.
Що ж до робіт на Київській, то всі бачать, що вулиця дійсно будується, постійно здійснюється технічний нагляд, робочі працюють навіть у вихідні.

Капітальний ремонт дорожнього покриття проїзної частини вул. Костянтинівської

Як пам’ятаємо, роботи по вулиці Костянтинівській розпочалися ще минулого року. Це й не дивно, адже вона є однією з головних транзитних вулиць нашого міста.
На капітальний ремонт дорожнього покриття цього року з міського бюджету виділялося 2 млн 800 тис. грн. На сьогодні кошти повністю використані, а вулиця побудована.

Капітальний ремонт вулиці Боброва

На будівництво дорожнього покриття ділянки вулиці Боброва, від Сорочинської до Фабричної, з міського бюджету передбачалося виділити 2 млн 820 тис. грн. На сьогодні всі роботи виконані, але для того, щоб повністю завершити весь «ансамбль», залишається добудувати ще й вулицю Фабричну. Таким чином дійсно покращаться умови пересування мікрорайоном у темний час доби.

Капітальний ремонт вулиці Житньої

Це перша вулиця (ділянка від вул. Богунської до Костянтинівської), на якій цього літа з’явився новенький асфальт. З міського бюджету на ці роботи виділялося 2 млн 630 тис. грн. Дана вулиця будувалася з урахуванням того, що там знаходяться 3 важливі навчальні заклади – дитячий садок, дитячий будинок «Надія» та навчально-реабілітаційний центр «Світанок», а отже, зручний під’їзд до кожного з них є вкрай важливим.
На сьогодні всі роботи завершено, але все ж залишається проблемною одна ділянка вулиці Богунської. Цього року там зроблять підсипку крихтою зі старого асфальту знятого з інших вулиць, а наступного року планують повернутися до цього питання й вирішити чи потребуватиме дана вулиця капітального ремонту, чи можна буде обмежитися ямковим ремонтом.

За вул. Вокзальну відповідатиме область

Єдиною незавершеною на даний час залишається вулиця Вокзальна. Але роботи там виконуватимуться вже не за кошти міського бюджету. Уже другий рік поспіль область нам допомагає.
На вул. Вокзальну передбачалося 6 млн 100 тис. грн. Наразі можна сказати, що тендер обласним управлінням капітального будівництва вже проведено й переможця визначено. Підготовчі роботи розпочалися. З дня на день мають встановлюватися нові бордюри, а далі й саме асфальтування дорожнього покриття.

Біда Прилук – ливнівки

Після дощу наше місто практично завжди потопає у водах. Тому комунальне підприємство «Послуга» розробило проєктно-кошторисні документації по 5 найпроблемніших об’єктах (ливневих каналізаціях). Варто відзначити, що роботи плануються досить дороговартісні. Найдорожча з них (вул. Пирятинська – Гвардійська, поблизу автовокзалу) вартуватиме 5 млн 600 тис. грн. На сьогодні з міського бюджету виділилося 3 млн грн.
Уже виконано будівництво зовнішньої водовідвідної мережі по вул. Костянтинівській (район старої хімчистки). На це виділили 1 млн 581 тис. грн. Ще 1 млн 455 тис. грн виділено для будівництва ливневої каналізації на перехресті вулиць Боброва та Густинської (мікрорайон Сорочинський). Це була дійсно дуже проблемна ділянка.

Будівництво залізничного переїзду по вул. Челюскінців

На будівництво даного об’єкту з міського бюджету було виділено 679 тис. грн. На сьогодні договір тільки підписано, роботи розпочинаються.

Будівництво громадської вбиральні

Довгий час питання будівництва нової громадської вбиральні в центрі міста було проблемним. Перші порухи в даному напрямку розпочалися ще три роки тому. Так, у 2016 році при формуванні бюджету на наступний рік вперше була внесена пропозиція про виділення коштів для розробки проєктно-кошторисної документації по даному об’єкту.
У 2017 році ПКД була розроблена і відповідно експертизи така вбиральня коштувала б місту 1 млн 300 тис. грн. Більшість депутатів на той час не погодилися з такою сумою, вважаючи її завеликою. Проєкт довелося переглянути. Це було зроблено вже у 2018 році. Тоді ж вийшли на суму 830 тис. грн. Та, на жаль, протягом усього року на ці кошти в тендерній пропозиції ніхто не забажав узятися за будівництво.
Таким чином, міська рада знову повернулася до перерахунку й урешті- решт було затверджено суму в 1 млн 300 тис. грн. Крім того, з міського бюджету довелося виділити ще 100 тис. грн для проведення археологічних досліджень, оскільки вбиральня знаходитиметься в історичній зоні міста.
Як виявилося, археологи дійсно знайшли деякі цінні, на їхню думку, речі. Але ці знахідки жодним чином не впливають на будівництво вбиральні. Саме тому будівельні роботи розпочалися й, як ми можемо бачити, ведуться доволі активно. Нагадаємо, що будівництвом займається компанія з Чернігова.

Завершення будівництва ІІ корпусу гімназії №1

Ні для кого не секрет, що кошти на будівництво нового корпусу гімназії протягом 2018-2019 років місто отримувало завдяки сприянню тепер уже екснардепа Олега Ляшка. За ці два роки нам надійшла чимала сума – 28 млн 763 тис. грн. На сьогодні практично всі роботи по будівництву вже виконані. Та як ми пам’ятаємо, для того, щоб здати даний об’єкт в експлуатацію не вистачало 13 млн 999 тис. грн. Була певна затримка з надходженням цих коштів, але ми дочекалися створення нового Уряду й на сьогодні наше питання почало вирішуватися.
Більше 6 мільйонів у Прилуки вже надійшло й розпочалося облаштування спортивних майданчиків на подвір’ї гімназії. Нагадаємо, що відповідно до проєктної документації там мають бути футбольне, волейбольне та баскетбольне поля. Також іде замовлення всіх меблів і завершується облаштування басейну.
Наступний транш очікується вже у жовтні. Як говорить підрядна організація, місяців зо два необхідно для того, щоб завершити всі роботи та здати будівлю в експлуатацію.

Не забули й про старий корпус гімназії №1

Поки не добудований новий корпус школи, усі дітлахи навчаються в старому приміщенні. А воно також потребує ремонту.
З міського бюджету було виділено 200 тис. грн для ремонту даху цього корпусу, 200 тис. грн – на фарбування внутрішнього фасаду будівлі та ще 200 тисяч – на заміну вікон, адже діти продовжують там навчання і треба забезпечити їм гарні умови.
Крім цих 600 тис. грн, сума співфінансування з міського бюджету для гімназії №1 склала майже мільйон гривень.

Будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям

З міського бюджету на ці потреби було виділено 816 тис. грн. певний час йшло обговорення, який саме майданчик це буде – для гри у волейбол чи баскетбол, адже для будівництва універсальної площадки необхідно не менше 2,5 млн грн. На сьогодні тренерський колектив дійшов згоди. Першим на території ДЮСШ з’явиться майданчик для гри у волейбол. Роботи скоро розпочнуться.

Будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям

Гарна новина для любителів футболу – нове міні-поле вже побудоване, хоча офіційного відкриття ще й не було. На його будівництво пішло 1,5 млн грн. Відтепер уже не буде такого серйозного навантаження на футбольне поле на території агроколеджу.

Створення дитячого гімнастичного центру

Був гарний задум створити в Прилуках дитячий гімнастичний центр. Навіть приміщення для нього знайшлося. Це – колишній магазин «Овочі» по вулиці Вокзальній. За сприяння Олега Ляшка місто отримало трохи більше 200 тис. грн для початку реконструкції даної будівлі. На сьогодні ж міський голова звернула увагу на необхідність співпраці з новими депутатами у Верховній Раді від нашого регіону, адже для реалізації таких амбітних планів необхідно ще близько 3 млн грн.

Співфінансування реконструкції самопливного колектора по вул. Галаганівській

На сьогодні місто очікує надходження 4,5 млн грн від держави на продовження капітального будівництва водної системи. Це так звана друга черга. Як зауважила Ольга Попенко, звичайно можна було б не працювати далі, зупинитися на зробленому. Колектор, на якому трапилася аварія (перша черга), було відбудовано. І він, за прогнозами, має прослужити не менше 100 років. Але поспілкувавшись із директором КП «Прилукитепловодопостачання» та профільними заступниками, вирішили не чекати можливої аварії та замінити систему повністю. Тому з міського бюджету додали 716 тисяч гривень для співфінансування. І тільки-но кошти з держави надійдуть, розпочнуться роботи.

Співфінансування проєкту НЕФКО

Нарешті відбулося засідання тендерного комітету. На диво, учасників було багато: і по першому лоту – освітлення 30-ти вулиць та Центральної площі міста, і по другому – впровадження енергозберігаючих технологій у ЗОШ №13 і дитячому садку №9.
За правилами дається 45 днів для того, щоб визначитися з тими, кого тендерний комітет бачить серед переможців. Це доволі серйозне питання, адже претендентів було чимало. Наразі вся документація опрацьована і наше управління житлово-комунального господарства подало до Північно-економічної корпорації свої пропозиції щодо переможців. Ми повинні узгодити це питання з НЕФКО і лише тоді розпочнуться роботи.
Загальна вартість робіт становить 25 млн грн. З міського бюджету додається 6 мільйонів.

Інформація «ГП»

Прочитано 2284 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1047 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!