№ 19
9 травня 2024 року

Життя без бар’єрів для особливих дітей

  • Четвер, Сер. 03 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Нещодавно в Прилуках з’явилася ще одна Громадська організація. Сім ініціативних мам зібралися та зареєстрували ГО «Асоціація родин, що виховують дітей із інвалідністю «Світанок».

Діти – це сонце, що дарує багато тепла та світла. Кожну дорослу людину своєю любов’ю вони осявають і зігрівають по-своєму: у тій мірі, в якій одержують від неї самі. Підростаючи, обирають вони і своє особливе місце серед людей, адже кожна дитина по-своєму унікальна. Кожна юна особистість має своє обличчя, своє волосся, свої очі, руки та ноги, свій голос, свою посмішку і, звичайно ж, свій розвиток.
Та помилкову думку мають, коли вважають менш розвиненими тих дітей, розвиток яких ускладнено дефектами. Адже це неправильно. Просто такі діти інакше розвинені, тобто не так, як їхні однолітки. Це діти-інваліди, особливі діти.
Особливих дітей не завжди розуміє суспільство і часто вони не можуть знайти своє місце в цьому суспільстві. І в першу чергу на допомогу таким діткам приходять не хто інші як їхні батьки. Ось і цього разу батьки маленьких вихованців Прилуцького центру соціальної реабілітації дітей «Світанок» в якийсь момент зрозуміли, що можуть зробити для своїх, і не тільки своїх, дітей щось більше.
Основна місія організації Громадської організації гуманна та важлива на сучасному етапі розвитку нашого суспільства – сприяти розвитку інклюзивного та безбар’єрного середовища з метою покращення якості життя дітей і молоді з інвалідністю через посилення спроможності їх родин і зміну системи відносин влади та громади.
Голова ГО Олена Денисенко, мама 10-річного хлопчика, переконана, що сьогодні, як ніколи, активний громадський сектор потрібен нашій країні та нашому суспільству. «Ми – матері, родини, які виховують дітей із інвалідністю міста Прилуки, згуртувалися в громадську організацію з метою сприяння інтеграції в суспільство, захисту законних конституційних прав та інтересів дітей і молоді з інвалідністю, їхніх родин, сприяння вирішенню їхніх соціальних потреб, а також підтримки установ, організацій і програм, завданням яких є соціальна адаптація та реабілітація дітей і молоді з інвалідністю, – говорить Олена. – У нас багато проблем, багато потреб і багато ідей для їх вирішення. Ми прагнемо, щоб голос батьків, які виховують дітей із інвалідністю був почутий суспільством і владою на всіх рівнях».
Так, батьки не можуть зробити своїх дітей здоровими, але їм під силу зробити їх щасливими. Це і є основною метою всіх їхніх починань.


Ще однією направленість ГО є надання психологічної допомоги родинам, які виховують особливих діток. Зокрема це стосується тих сімей, які лише нещодавно стикнулися з такими проблемами, отримали статус дитини тощо. Олена Денисенко наголошує, що вони завжди відкриті до спілкування, готові допомогти своїми знаннями й прийняти до своєї великої дружньої родини всіх, хто цього потребуватиме.
До того ж голова ГО зізнається, що власне зареєструвати організацію було найпростіше з усього запланованого, бо основні труднощі ще попереду: «Розуміємо, що буде складно, що попереду дуже багато роботи, але ми будемо йти вперед, маленькими кроками аби творити життя без бар’єрів для наших особливих дітей».
У правлінні ГО «Асоціація родин, що виховують дітей із інвалідністю «Світанок» зібралися не просто зацікавлені та ініціативні, а ще й неймовірно творчі мами, тому в них обов’язково все вийде.
Аналогічні Громадські організації активно функціонують і в інших містах України. Зокрема прилуцькій ініціативній групі мам вдалося перейняти досвід у своїх Чернігівських колег, де на базі ГО родинам вдалося влаштувати навіть мінітеатр, де виступають особливі діти. Чогось подібного чекаємо і в Прилуках, адже наші діти також дуже талановиті.
Загалом же в ГО попереду багато роботи та багато планів. Про результати всього що вони роблять можна дізнатися, зокрема, на їхній сторінці у Фейсбук.
Тож, шановні батьки Прилук і Прилуцького району (ГО має на меті розширятися територіально), які виховують особливих діток, долучайтеся до ГО «Асоціація родин, що виховують дітей із інвалідністю «Світанок», де ви зможете не лише отримати необхідну допомогу, а й проявити себе.
Допомога спонсорів і меценатів, а також просто небайдужих до долі дітей людей вітається.
На даний час Громадська організація розміщується в будівлі ДНЗ №10 за адресою: м. Прилуки, вул. Низова, 60.
Звертатися можна і за телефоном: 068-563-50-32 (голова ГО Олена Вікторівна Денисенко).

Прочитано 34 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Шановні прилучани! 9 травня в Україні відзначають День Європи –...
Уже близько 2 тижнів у місті активно триває ямковий ремонт...
Учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, члени...
У рамках участі в проєкті міжнародної технічної допомоги...
Відтепер подвиг наших полеглих Героїв-земляків може бути...
Щиросердно вітаю вас із найбільшим християнським святом –...
Шановні прилучани! Прийміть найщиріші вітання з величним...
«Чоловік повинен не говорити, а робити» – такої думки...
Два будинки готують до відключення від ЦО Відповідно до Порядку...
ода й уся рослинність починає активно рости та квітнути, трава,...

Хто на сайті

Зараз 35 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!