№ 38

19 вересня 2024 року

Відкритий лист

  • Середа, Січ. 18 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

міському голові Прилук Попенко


Ользі МихайлівніШановна Ольго Михайлівно!
Батьки учнів 1-11 класів Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 імені святителя Іоасафа Бєлгородського та батьки дітей, які будуть навчатися в 1-х класах у 2017-2018 навчальному році, що підписалися під цим листом, звертаються до Вас із проханням не допустити об’єднання учнів початкових класів та середніх і старших класів у одному приміщенні, про що стало відомо на щорічному звіті міського голови для жителів Заудаївського мікрорайону міста Прилуки 22 грудня 2016 року.
Ми категорично проти об’єднання шкіл І ступеня зі школами ІІ і ІІІ ступенів, бо це негативно вплине на організацію навчально-виховного процесу всіх дітей, які навчаються у школі. Приміщення школи, де навчаються учні середніх та старших класів, за адресою: вулиця Сорочинська, 36 не містить достатньої кількості навчальних кабінетів і зовсім не пристосоване для навчання учнів початкових класів.
Натомість у приміщенні початкової школи створені всі належні умови для організації навчально-виховного процесу: школа має огорожу, спортивний майданчик, є їдальня, у приміщенні школи є спортивна зала, туалетні кімнати, спальні. Школа знаходиться не над дорогою, якою рухається велика кількість транспорту.
До того ж, таке об’єднання шкіл різних ступенів є порушенням Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН).


Згідно пункту 3.4 ДСанПіН класні кімнати для учнів початкових класів слід розміщувати тільки в окремому блоці, ізольовано від приміщень для учнів інших вікових груп; спальні для дітей, які навчаються в 1 класі, повинні бути ізольовані від джерел шуму, чого не можна дотримуватися в умовах приміщення, до якого планують перевести дітей молодшої школи. Натомість на даний час для учнів 1-х класів створені умови для навчання та відпочинку в окремому крилі початкової школи.
У приміщенні школи, де навчаються учні середніх та старших класів, за адресою: вулиця Сорочинська, 36 відсутній спортивний зал, уроки фізичного виховання у період із листопада по березень проводяться в коридорі. За умови, коли навчатимуться разом учні 1-11 класів в одному приміщенні, не можна буде уникнути проведення уроків фізкультури одночасно двох класів в одному коридорі, що буде заважати не тільки проведенню уроків в інших класах, але й унеможливить повноцінно вести безпосередньо урок фізкультури одночасно для двох класів.
У старшій школі коридор слугує ще як і актова зала, де проводяться всі загальношкільні виховні заходи, зустрічі. Натомість у приміщенні, де навчаються учні початкових класів є спортивний зал.
За умови об’єднання в школі не буде вільних кабінетів для створення читальної зали, проведення занять гуртків і факультативів для розвитку творчих та інтелектуальних здібностей дітей. А кількість учнів молодших класів щороку буде збільшуватися.
Відповідно до пункту 3.8 ДСанПіН приміщення їдальні старшої школи не відповідає нормам. Тож не можливо буде обслугувати всіх учнів школи, враховуючи, що учні початкових класів повинні мати сніданок та обід.
Щодо економії електроенергії та води, то треба взяти до уваги, що враховуючи збільшення кількості дітей, збільшиться використання води й електроенергії. А перебування великої кількості дітей різних вікових груп в одному приміщенні унеможливить раціональне використання туалетних кімнат, якщо врахувати, що для учнів початкових класів вони повинні бути окремо так, як це є у приміщенні нинішньої початкової школи.
Усі ці погіршення умов перебування дітей у школі негативно вплинуть не тільки на організацію навчально-виховного процесу, а ще, цілком можливо, на становлення особистості маленьких прилучан.
Ольго Михайлівно, звертаємось до Вас не просто як до мера міста. Ви сама мати, Ви освітянин, яка виховала не одне достойне покоління прилучан. Ви, як ніхто інший, розумієте, що об’єднання дітей школи в одному приміщенні є першим суттєвим кроком до знищення ще однієї навчальної установи в місті, як наслідок без жодної школи залишиться цілий величезний мікрорайон. Тому ми, батьки учнів 1-11 класів, які зараз навчаються в школі, та батьки дітей, які будуть навчатися в 1-х класах у 2017-2018 навчальному році, звертаємося до Вас із проханням не допустити руйнування школи. Дайте нашим дітям можливість отримати якісні знання, а педагогам школи – побудувати навчальний процес так, щоб діти не просто ходили до школи, а почувалися там вільними та щасливими людьми у зручних умовах, які надає їм держава, а Ви для цих дітей є гарантом державних обіцянок.

Прочитано 1879 разів
Оцінити матеріал
(2 голосів)
Опубліковано в Глас народу
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 469 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!