№ 38

19 вересня 2024 року

В Україні пропонують заборонити пенсіонерам голосувати на виборах

  • Середа, Вер. 26 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

В Україні пропонують обмежити верхню вікову межу права голосу до 60-ти років. Про це сказано в ініціативі на сайті Електронних петицій Президента України.
Зокрема, автор петиції Андрій Устенко пропонує заборонити право голосу на виборах та внести відповідні зміни в Закон України «Про вибори народних депутатів України» та в Закон України «Про вибори Президента України», додавши вікове обмеження для права голосу громадян України.
Що про таку пропозицію думають пересічні прилучани, ми дізнавалися на вулицях міста.
Валентина Остапчук, працівник банку:
– Говорячи про вибори, спершу треба не забувати, що в нас є трудове законодавство, яке забезпечує можливість людям працювати від 18 до 60 років, звісно, поки МВФ не порадив працювати до 90. Чому після настання пенсійного віку людей із величезною радістю відправляють на пенсію? Та тому що вони вже не зіркі соколи. Їх ресурс зносився. Так, є досвід, але вони в переважній більшості вже не здатні до новацій, до швидких дій, до мозкового штурму. Вони живуть минулим, де можливо, й не було дуже добре, але вони були молоді та повні сил. Ось за це вони й голосують, і будуть голосувати – за те минуле, яке давало надію на чудове майбутнє! Саме тому вважаю дану петицію справедливою. Треба рухатися вперед, а не повертатися в «совок».


Андрій Коломієць, студент:
– Чому молодим людям не можна голосувати до 18-ти, а пенсіонерам можна до смерті? Невже до 18-ти немає розумних, талановитих, прогресивних дітей? Адже паспорт сьогодні вони отримують у 14, але цілих 4 роки в них забирають право обирати, тому що мовляв неповнолітні. А от 80-літній пенсіонер, який уже не бачить, не чує, не ходить і навіть не знає, хто там обирається – може. По-моєму, це безглуздо.
Олена Марчук, продавчиня:
– Думаю, це розумно. Право голосу має бути в того, хто платить податки. Як-що ти нічого не вносиш у розбудову свого міста, країни, то не маєш права вирішувати їх долю. А також варто заборонити балотуватися пенсіонерам на всі державні посади. Дорогу молодим!
Ігор Вирва, охоронець:
– Цікаво, звідки з’являються ці ініціативи? Повна дискримінація громадян. Тобто обиратися в депутати після 60 можна? Значить треба ще накласти обмеження й на їхній вік.
Назар Семенюк, підприємець:
– Погоджуюсь на всі 200%, пояснюю чому:
1. Люди пенсійного віку часто люблять продаватися за кілограм гречки, не дивлячись за кого голосувати, а жити то молодим потрібно, і від голосу залежить наше майбутнє.
2. На мою думку, більшість пенсіонерів не вміють об’єктивно дивитися на речі, оскільки часто дивляться «зомбіящик», у якому говорять про обіцянки.
3. А ще є такий варіант: «Моя сусідка дуже розуміється на політиці, вона буде голосувати за Івана Івановича, ото і я проголосую».
Так точно бути не повинно.
Валентина Бондар, пенсіонер:
– Чула такі розмови. Чесно кажучи, частково не згодна з такою петицією. Ще б років 10-15 накинули. У 60 практично всі ще здорові, активні та мають ясну голову. Образливо чути, що лише люди пенсійного віку легко ведуться на обіцянки та продаються за гречку. Той, хто здатен продаватися, буде це робити в будь-якому віці! Подивіться, скільки молоді на проплачених «збіговиськах»! Плюс «тітушки», як їх зараз прийнято називати. Може, в першу чергу треба заборонити голосувати тим, хто свою совість продав.
Марія Вакуленко, кондитер:
– Сам автор петиції, напевно, не збирається доживати до 60 років, ну й молодець! Треба категорично заборонити голосувати на виборах ініціатору пропозиції та підписантам, які його підтримали.
Сергій Жилко, різноробочий:
– Мені майже 60 років. Я обома руками ЗА. Досить уже бабцям та дідуганам обирати майбутнє для наших дітей та онуків.
Андрій Чайка, підприємець:
– Кожен має право голосу і не важливо чи ти студент, бізнесмен, чи пенсіонер, ми живемо в правовій державі. Кожен свідомий громадянин робить свій вибір.
Юлія Коваль, продавчиня:
– На пенсію у 65, а з 60 вже не голосуєш? Якась «нестиковочка». І де тоді закон, щоб депутати у 60 сиділи вдома, а не у Верховній Раді. Це таке доволі спірне питання.
Сергій Павлов, військовий:
– Давно пора. Тільки це не повинно стосуватися працюючих пенсіонерів. Платиш налоги – голосуй. Я так думаю.

Як бачите, думки людей різняться. Але головне не забувати, скільки б років вам не було, треба відповідально відноситися то того вибору, який ми робимо. Саме ми творимо майбутнє нашої держави.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 1736 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Глас народу
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 292 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!