№ 38

19 вересня 2024 року

День студента — для всіх поколінь

  • Середа, Лист. 20 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Студенти – це одна з найпрогресивніших верств суспільства в усі часи. Їхня сміливість і відвага до постійного втілення новаторських ідей, тяга до справжніх ідеалів свободи не раз ставала взірцем для загального наслідування, надихаючи інших і виступаючи прикладом для майбутніх поколінь.

Міжнародний день солідарності студентів, який відзначається у всьому світі щорічно 17-го листопада, — яскраве тому підтвердження. Цей день об’єднує всі покоління студентів, як теперішніх, так і колишніх.
Варто нагадати: з’явилось імперське свято ще у XVIII столітті, а історія сучасного святкування почалася в Чехословаччині під час Другої світової війни та пов’язана з трагічними подіями. В Україні ж традиція святкування Дня студента розпочалася з червня 1999 року Указом Президента України на підтримку ініціативи української студентської молоді. Хоча в нашій країні святкують практично два Дні студента: перший – Міжнародний (17 листопада), а другий – «Тетянин день», день великомучениці Татіани, святої покровительки всіх студентів (25 січня). Вийшло так, що один День студента святкується напередодні сесії, а інший – після її закінчення.
Традиційно в навчальних закладах на честь цього свята проходять різноманітні заходи, влаштовують дні самоврядування, під час яких студенти із задоволенням приміряють на себе роль вимогливих викладачів.
Андрій Гостенко, студент Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка:
– Цей день студента для мене був першим. Старшокурсники задовго до цього дня розповідали, що це буде щось неймовірне. Викладачі коледжу приготували сюрпризи для своїх студентів, а завершилося все незабутньою студентською дискотекою. Мені дуже сподобалося це свято.


Вікторія Мартинюк, випускниця Прилуцького агротехнічного коледжу:
– Коледж я закінчила близько 5 років тому, але можу точно сказати, що день студента в коледжі я запам’ятала на все життя. Це ті спогади, які складно забути. Під час навчання траплялося стільки кумедних історій, що ми й досі згадуємо їх з друзями при зустрічі.
Ольга Максименко, випускниця Прилуцького медичного училища:
– О, день студента! Якщо чесно, то я вже й не згадаю, як ми його святкували в медичному училищі (так як закінчила його давно, можливо, уже й 10 років пройшло). Але добре пам’ятаю, що дискотеки на день студента були чудовими, ми таке там чудили, що соромно про таке зараз і говорити. Ми тоді, напевно, і стали справжнім колективом у групі. Що не говори, а студентські роки — то найкращі роки мого життя.
Тож хочеться побажати нинішнім студентам легкого навчання, щирої любові, справжнього щастя, міцного здоров’я та активної життєвої позиції. Саме від вас і ваших вчинків залежить майбутнє України!
І пам’ятайте, що студентські роки – то дійсно найкращий період вашого життя і треба встигнути насолодитися ним сповна!

Ірина Носенко

Прочитано 8905 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Молодь і час
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 1454 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!