№ 38

19 вересня 2024 року

Традиція на вимогу часу

  • Середа, Січ. 25 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Військовонавчений територіальний резерв – запорука безпеки в державі

У Збройних Силах України, спільно з місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування, продовжується нарощування обсягів підготовки військовонавчених ресурсів. Навчання проходять у вихідні дні на безоплатній і добровільній основі, в інтересах вчасного й гарантованого розгортання системи територіальної оборони.

Згідно з планом підготовки Чернігівського обласного військового комісаріату в 2017 навчальному році та на виконання доручення голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 30.09.2016 року №05-03/9166 щодо започаткування та проведення тренувань із підрозділами територіальної оборони в Прилуцькому об’єднаному міському військовому комісаріаті з 20 по 21 січня нинішнього року було проведено заходи «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня». До участі в зборах залучалися офіцери та сержанти організаційного ядра підрозділів територіальної оборони, які у випадку відкритої агресії з боку РФ будуть першими призвані до лав Збройних Сил і здійснюватимуть заходи по формуванню та бойового злагодження загонів територіальної оборони.
Збори проходили в два етапи. Спершу військовозобов’язані вивчали функціональні обов’язки, теоретичні основи з тактичної, інженерної та військово-медичної підготовки, у підсумку склавши заліки з вивчених питань. На другому етапі «територіали» стали учасниками практичних занять із вогневої підготовки, які проходили на 242 загальновійськовому полігоні в смт Гончарівське. Вони мали змогу відновити навички володіння стрілецькою зброєю та на практиці побачити, як безпечно організувати й провести стрільби з особовим складом. Ці знання їм знадобляться під час бойового злагодження своїх підрозділів територіальної оборони.


Аналогічні заняття були проведені в усіх військових комісаріатах області. Більше того – «Єдиний всеукраїнський стрілецький день» стане доброю традицією та буде проводитися щоквартально.
Хочу висловити подяку голові Прилуцької РДА Валентині Миколаївні Ковтун і Прилуцькому міському голові Ользі Михайлівні Попенко за сприяння в організації поїздки на полігон у смт Гончарівське та розуміння своєї ролі в питанні територіальної оборони міста й району. Вірю, що це лише початок нашої співпраці в організації територіальної оборони, адже питань, які потребують вирішення на рівні керівництва міста чи району, ще дуже й дуже багато. Але вдалий почин вселяє надію на те, що спільними зусиллями ми зможемо підготувати якісний військовонавчений резерв із територіальної оборони, а це, без перебільшення, запорука безпеки нашої з вами держави.

Військовий комісар Прилуцького ОМВК  підполковник І.Л. Черняк

Прочитано 10700 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Украина - понад усе!
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Телефон редакції

050-916-95-31