№ 38

19 вересня 2024 року

День Героїв Небесної Сотні

  • Середа, Лют. 26 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Щорічно 20 лютого в Україні відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».
Саме в ці дні під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.
20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.
21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Того дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею», а під час прощання із загиблими лунала пісня «Плине кача…», яка стала українським народним реквіємом.
Щоб вшанувати пам’ять загиблих Героїв Майдану та героїв АТО, які загинули за світле майбутнє України, 20 лютого в Прилуках біля банера Героям Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм «Їх подвигу не буде забуття».
Перед присутніми виступили заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко та громадський активіст, учасник майдану Революції Гідності Ольга Костюк.
Події на Майдані та Революція Гідності сколихнули не тільки Україну. Україна продемонструвала Європі та всьому світові, що українці – міцна духом і волелюбна нація, яка навчилася поважати себе та яка зуміла відстояти свій демократичний вибір.


Майдан став місцем правди та свободи, добра, дружби, братерства й гідності. Протягом цих страшних років кровопролиття на Майдані, Прилуччина як і вся Україна не стояла осторонь, адже разом ми – велика сила. І тільки разом ми здатні змінити нашу країну на краще.
Присутні поклали квіти до банера Героям Небесної Сотні та пам’ятного знаку воїнам АТО, які загинули за незалежність України.
У заходах узяли участь учасники бойових дій, посадовці міської ради, депутати обласної та міської рад, представники громадських організацій і громадських формувань міста Прилуки та Прилуцького району, студентська молодь.
Шануймо Героїв України, які відважно відстоювали та відстоюють незалежність нашої країни. Герої Небесної Сотні віддали свої життя заради майбутнього українців. Вони – хоробрі боронителі нашого права жити у вільній і незалежній Україні, навіть ціною власного життя.

Інформація «ГП»

Прочитано 812 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз один гість и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!