№ 38

19 вересня 2024 року

МІСЬКІ НОВИНИ

  • Середа, Лют. 26 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Понад 4 млн грн
на допомогу сім’ям
із дітьми

Прилуцьке казначейство 7 лютого 2020 року перерахувало І транш субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям із дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам із дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям і допомоги по догляду за інвалідами І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу за лютий у сумі 4044427,54 гривень.
Субвенція перерахована згідно з помісячним розписом субвенції з державного бюджету на 2020 рік і в межах фактично нарахованих сум відповідних допомог.

Звичайні
робочі скарги

У ході звітів міського голови, які пройшли в мікрорайонах міста, було отримано звернення від мешканців і голів комітетів самоорганізації стосовно наявних нарікань на не завжди належне виконання перевізниками своїх обов’язків.
Наприклад, такі маршрути як №1, №№2 і 2А, 2Б, №4, №9, №№16 і 16А, а також №20 не отримали жодних зауважень, чого не можна сказати про інші автобуси. Мабуть, найбільше нарікань було через маломісність автотранспортних засобів, а відповідно і перезавантаженість, і особливо у ранній час доби. Минулого тижня комунальне підприємство «Муніципальний контроль» відповідно до свого статуту здійснило перевірку за графіками руху автобусів. Оскільки спеціаліста з транспорту в міській раді вже 5 років як немає, то цю функцію виконує саме «Муніципальний контроль».
У результаті перевірки було зафіксовано відсутність автобусів в мікрорайоні М’ятно-дослідної станції з 7 до 8 години ранку. Схожа ситуація і поблизу ЗОШ №13, де в період із 7.15 до 8.15 автобуси просто не зупиняються через те, що їдуть переповнені.
По маршруту №15 надійшло звернення стосовно забезпечення перевезення пасажирів у вихідні дні. Та жителям міста треба розуміти, що автобус не може їздити без вихідних, а відповідно, якщо вони бажають, щоб у суботу та неділю він був на маршруті, то мають колективно визначити, який із робочих днів віддати перевізнику під вихідний. Але в такому випадку також може виникнути проблема, адже запротестують батьки школярів і працююче населення.
Бачити на маршруті у вихідні автобус №19 мають бажання і жителі мікрорайону Рокитний. Хоча також мають пам’ятати, що цей маршрут загалом призначений для перевезення пасажирів із Рокитного до поліклініки. А вона у вихідні не працює.
А от маршруту №21 стосувалися нарікання трохи іншого характеру. Річ у тім, що на сьогодні з 13 автобусів, які проходять по договорах, 5 ніколи не здійснюють перевезення. Як результат, на маршруті залишилося лише 8 автобусів.

Підвищений вечірній тариф більше
не розглядатиметься

Кілька тижнів тому мешканці військового містечка №12 ініціювали розгляд питання щодо організації перевезення пасажирів автобусами з їхнього мікрорайону у вечірній час доби, а також у вихідні та святкові дні без пільг і за завищеним тарифом.
Таке побажання містян було прийняте посадовцями міської ради до уваги. Довелося згадати зустріч із перевізниками, яка відбулася ще в жовтні 2018 року, коли й було запропоновано тариф у 10 грн у вечірній час. Саме таку вартість і було оприлюднено жителям військового містечка як варіант вирішення їхнього питання.
Подальший розвиток питання був дуже стрімким. Відповідний лист до мешканців вказаного мікрорайону потрапив на сторінки Фейсбуку, де набув чималого розголосу. Як результат, взявши до уваги таке невдоволення та загальну соціальну напругу, заступник міського голови Олександр Сивенко дане питання взагалі зняв із розгляду.
Коли чекати
валідаторів?

Наближається весна і прилучани чекають на обіцяне впровадження GPS-контролю та встановлення валідаторів у громадському автотранспорті. Та не так сталося, як гадалося. За словами заступника міського голови Олександра Сивенка, запровадження автоматизованої системи обліку пасажиропотоку та GPS-навігації наразі зайшло в глухий кут.
Як зазначив посадовець, оператори, або суб’єкти господарювання, які це впроваджуватимуть, давно визначені, за підсумками конкурсу підписані договори. А от із перевізниками договори досі не складені, скільки ще не вирішено питання фінансування даного напрямку. Олександр Іванович розповів, що від самого початку розглядалося цілих 6 варіантів фінансування, які й були подані на розгляд міському голові.
Один із них – це 6 грн загальноміський тариф і 4 грн пільговий – не було прийнято. Другий варіант, пропозиція власне міського голови, – 6 грн загальноміський тариф, але пільговий залишити на рівні 3 грн, при цьому додати перевізникам по 1 грн за перевезення школярів і пільгової категорії населення, які їздять безкоштовно. Для реалізації такого варіанту з міського бюджету треба було б виділити ще близько 800 тисяч гривень.
Була ще й інша пропозиція від самих перевізників – не підвищувати вартість проїзду, а додати 3 грн за перевезення школярів і 2 грн за перевезення пільговиків, котрі зараз їздять за 3 грн. Знову ж таки в такому випадку з міського бюджету в рік треба було б додати 2 млн грн – рішення не прий- няли.
Обговорювалися ще кілька варіантів, у тому числі – купити всю цю систему й передати її перевізникам. Але тут мова йде вже про 3 млн 80 тис. грн.
Як результат, до розгляду було запропоноване середнє значення тарифу – 5,5 грн загальноміський і 3,5 грн пільговий. За таких умов перевізникам не додається нічого, а от ці 50 коп підуть саме на впровадження валідаторів і GPS-контролю. Даний проєкт рішення був підготовлений Олександром Сивенком на засідання виконкому, але міський голова поки його до розгляду не передала, мотивуючи необхідністю додаткових обговорень із перевізниками. Попередньо відомо, що з одинадцяти перевізників лише двоє (Крило та Тригубенко) згодилися на такі тарифи. Решта ж були категорично проти. Хоча, на думку Олександра Івановича, даний варіант є найбільш реальним, інакше система, яку так хотіли впровадити, і документація з якої вже робиться, так і не буде впроваджена.
Інформація «ГП»

Прочитано 900 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 482 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!