№ 38

19 вересня 2024 року

САМОВРЯДУВАННЯ

  • Четвер, Черв. 15 2023
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Створено комісію з питань надання компенсацій за зруйноване майно

У ході засідання виконавчого комітету міської ради, з метою забезпечення розгляду питань щодо надання компенсації на відновлення пошкодженого та знищеного внаслідок збройної агресії російської федерації житлового фонду на території м. Прилуки, його члени вирішили утворити відповідну комісію, що передбачено Законом України, Порядком надання компенсації з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення» та затверджено постановою Кабміну від 21.04.2023 р. №381.
До складу комісії увійшло 14 осіб.
МАЗУРЕНКО Володимир Григорович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова комісії;
СИВЕНКО Олександр Іванович – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, заступник голови комісії;
САМОТОЄВА Тетяна Василівна – спеціаліст 1 категорії-юрист відділу містобудівної діяльності управління містобудування та архітектури міської ради, секретар комісії.
Члени комісії:
ВОРОНА Олена Іванівна – начальник фінансового управління міської ради;
ГОГОЛЬ Роман Олександрович – секретар міської ради;
ГОЛІК Сергій Анатолійович – начальник комунального підприємства «Прилуцьке міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради (за згодою);
ГОРБАЧ Валентина Григорівна – начальник юридичного відділу міської ради;


ДУРДАС Світлана Михайлівна – начальник управління адміністративних послуг міської ради;
КУШНІР Володимир Володимирович – начальник слідчого відділу – заступник начальника Прилуцького районного відділу поліції ГУНП у Чернігівській області (за згодою);
МАЛИШ Ганна Павлівна – начальник управління соціального захисту населення міської ради;
СОЗІНОВ Олег Сергійович – начальник управління житлово-комунального господарства міської ради;
СТЕПАНЕНКО Борис Миколайович – начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи міської ради;
ТЕСЛЕНКО Віктор Михайлович – начальник управління містобудування та архітектури міської ради;
ТКАЧЕНКО Андрій Миколайович – начальник Прилуцького РУ ГУ ДСНС України в Чернігівській області, полковник служби цивільного захисту (за згодою).

Оздоровлення дітей, що потребують особливої соціальної уваги

Управління соціального захисту населення Прилуцької міської ради повідомляє, що 9 травня Кабінет Міністрів прий- няв Постанову, якою запровадив механізм «гроші ходять за дитиною» при оплаті послуг із оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги та підтримки.
Відтепер родини з дітьми, які опинилися в найбільш складних умовах – проживають на територіях, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій, знаходяться на кордоні з російською федерацією, є малозабезпеченими та мають дітей, які належать до таких категорій, як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім’ї, зможуть отримувати кошти для оздоровлення та відпочинку.
Дія проєкту розпочалася з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років. Отже, вже з початку літа, сім’ї, чиї діти відповідають вищезазначеним критеріям, зможуть скористатися нагодою оздоровити своїх дітей у Карпатах.
Для того, щоб скористатися послугою, батьки (особи, що їх замінюють), у яких проживають такі діти, зможуть отримати картку зі спеціальним режимом використання, на яку будуть зараховані кошти у розмірі п’яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) для дітей віком 6-18 років.
Ці гроші батьки (особи, що їх замінюють) зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, які розташовані в карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська обл.).
Роз’яснення щодо отримання послуги знаходяться на сайті ІОЦ в розділі Є-ОЗДОРОВЛЕННЯ за посиланням: https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health.
За додатковою інформацією пропонуємо звернутися в УСЗН Прилуцької міської ради, каб.41,за адресою : м. Прилуки, вул. Київська, буд. 281, тел.7-10-33.

Міський пляж: хтось ламає, а хтось прибирає

Міський пляж по вул. Незалежності є популярним місцем відпочинку серед прилучан. Не дивлячись на прохолодну погоду працівники міської ради займалися благоустроєм прилеглої території та самої водойми. Зокрема, прибрали сміття, скосили траву, очистили від чагарників прилеглу територію та річку.
На жаль, не всі з користю проводять час на березі річки й приміняють свою силу зовсім не там, де б це було потрібно. З лавок у паркових зонах наші молоді «активісти» та «свідомі» містяни переключилися на дерев’яні лежаки в прибережній зоні. Адже ламати – це не будувати. Тут багато розуму не треба.
Силами службовців міськради та комунальних підприємств непорядки були ліквідовані. Наразі ж сподіваємося, що жителі та гості міста цінуватимуть чистоту та дотримуватимуться порядку. Вислів «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять» свою актуальність не втратить ніколи..

За матеріалами міської ради

Прочитано 52 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Міські новини
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 306 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!