№ 38

19 вересня 2024 року

Полички доброти в Прилуках: чи можливо це?

  • Середа, Бер. 07 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

и або полички доброти – це всеукраїнська благодійна соціальна ініціатива, суть якої полягає у встановленні в супермаркетах і магазинах міст спеціальних полиць із безкоштовними продуктами харчування для тих людей, які не мають можливості придбати речі першої необхідності. Наповнюють такі полиці небайдужі покупці, коли відвідують магазин. Кожен, хто фінансово спроможний купити будь-який продукт і залишити його в спеціальному стенді малозабезпеченим людям, зміг би долучитися до такої акції. Отож, люди, які перебувають у складних життєвих ситуаціях та навіть не мають змоги забезпечити себе їжею, можуть безкоштовно взяти з такої полиці один продукт, який їм найбільше потрібен. Для них подібна допомога й турбота є цінним жестом взаємодопомоги.
Така акція об’єднує жителів міста та вчить турбуватися й підтримувати один одного в складних життєвих обставинах. Адже в наш скрутний час, коли ціни на продукти харчування скажено ростуть, а пенсії та соціальні виплати залишаються мінімальними, у такий спосіб можна відчутно допомогти людям, які цього дійсно потребують.


Ідею вже реалізували в таких містах як Київ, Полтава, Луцьк, Тернопіль, Львів, Миколаїв, Рівне та в деякий інших. То чи є перспектива для Прилук приєднатися до заходу й перейняти досвід інших міст України в облаштуванні продуктових магазинів поличками доброти? Для розміщення таких поличок у крамницях нашого міста потрібний лише дозвіл власників магазинів та бажання підтримати й продовжити акцію.
Отож, поки залишається сподіватися, що така акція приверне увагу, зацікавить та отримає підтримку від керівництва й наших продуктових магазинів та супермаркетів. Адже Прилуки – теж місто не без добрих, небайдужих мешканців, готових на взаємодопомогу тим, хто інколи не має змоги купити собі навіть буханки хліба. Тим більше, що з боку адміністрації магазинів потрібно лише виділення стелажів для того, щоб охочі змогли  залишати там продукти. А це означає, що організація та впровадження такого роду заходів не потребуватиме вкладення значних фінансових ресурсів, натомість зможе допомогти нашим землякам із соціально незахищених верств населення.

Сніжана Тараненко

Прочитано 1410 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 323 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!