№ 38

19 вересня 2024 року

«Якщо б не я, то хто?..»

  • Середа, Бер. 21 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Кому властиво робити сміливі та героїчні вчинки? Це вроджена здатність чи хвилинний порив? Однозначної відповіді, мабуть, не знайдеш. Таке поняття, як байдужість, для сучасної людини є чимось звичайним та повсякденним. Більшість звичайних пересічних людей намагаються не помічати безліч проблем, котрі їх оточують, або, краще сказати, їх не стосуються. Радує те, що все-таки знаходяться такі, хто просто не може стояти осторонь і йде на допомогу іноді зовсім незнайомим людям.
Прикладом такого небайдужого ставлення до проблеми пересічної людини є вчинок учня 10-Б класу Прилуцької загальноосвітньої школи №7 Дмитра Отроша, який допоміг правоохоронцям затримати злодія.
23 лютого Дмитро разом із компанією друзів прогулювався містом. Близько 15 години в районі Центрального гастроному до них підбіг чоловік і попросив викликати поліцію, бо його обікрали (забрали мобільний телефон та 200 грн). За словами юнака, ні страху, ні сумнівів у нього не було: «Якби я цьому чоловіку не допоміг, то він побіг би далі, й навряд чи хтось відізвався б на його прохання. Зараз люди дуже байдужі один до одного». Отож Дмитро не лише подзвонив у службу 102, а й почав переслідувати зловмисника, коли побачив, що він почав утікати, одночасно записуючи все на відеокамеру телефону. Як згадує хлопець, злодій навіть погрожував ножем, але це його не зупинило. Уже біля магазину «Юність» він зміг зорієнтувати поліцейський патруль на пошуки розбійника.
Прибулі на місце події правоохоронці затримали зловмисника, ним виявився 38-річний прилучанин. При поверхневому огляді в нього виявили та вилучили мобільний телефон та гроші потерпілого. Лиходій раніше вже мав проблеми із законом, був засуджений за статтями 307 та 309 Кримінального кодексу України. Слідчим відділом Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області розпочато кримінальне провадження за статтею 187 Кримінального кодексу України (розбій), санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Наразі триває досудове розслідування.


А от хлопець став шкільною зіркою. Правоохоронці вручили підлітку грамоту за сміливість та винахідливість, проявлену в ході надання допомоги працівникам Прилуцького відділу поліції у розкритті злочину. Що ж до шкільних вчителів, то вони характеризують Дмитра як неоднозначну особистість. Говорять про нього як про відкритого та досить розумного хлопця. Навчається він у фізико-математичному класі, та успішність залишає бажати кращого. Натомість Дмитро завжди виконує доручення вчителів та допомагає їм й іншим учням. У цьому весь він. Як відмічають педагоги, юнак – душа компанії та вірний товариш. Він такий активний по життю. Уся сім’я в нього така.
До того ж Дмитро поділився, що в майбутньому також хоче стати поліцейським, а точніше – слідчим. Тобто, цей випадок можна вважати такою собі позитивною галочкою в майбутній характеристиці при вступі до ВНЗ.
Бажаємо Дмитру, щоб його мрії здійснилися й він став-таки гарним представником силових структур. А головне, нехай його «природна небайдужість» завжди буде з ним.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 1290 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 303 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!