№ 38

19 вересня 2024 року

Тактичні навчання з територіальної оборони завершено

  • Середа, Черв. 27 2018
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Із 13 по 27 червня на 242-му військовому полігоні  селища Гончарівське проходили широкомасштабні експериментальні тактичні навчання з територіальної оборони, участь у яких взяли й мешканці Прилук. Подібні навчання вперше проводилися на теренах нашої країни, і почесна місія першопрохідця в даному напрямку випала саме Чернігівщині.
Упродовж двох тижнів резервісти освоювали ази військової справи та отримали необхідний досвід і елементарні навички з територіальної оборони. Військовозобов’язані отримали чудову можливість ознайомитися з ходом ведення бойових дій у місті та охороною важливих об’єктів у взаємодії з підрозділами Нацгвардії; брали участь у ротних тактичних навчаннях із бойової стрільби під час охорони та оборони державного кордону; побачили в дії особливості блокування роботи диверсійно-розвідувальних груп. Крім того, для резервістів викладалася медична та інженерна справи.


Варто відмітити, що серед резервістів 2-ї черги, які виявили бажання підвищити рівень професійної бойової майстерності, були представники різних спеціальностей та сфер діяльності. Серед прилучан, які на добровільній основі долучилися до військових навчань, були: головний редактор газети «Град Прилуки», депутат Прилуцької міської ради Владислав КІЧА, приватний підприємець, голова Громадської ради Прилук Олександр РУДЕНКО, адвокат Олег БЕРЕЗА та приватні підприємці Максим КОСТРИЦЯ, Олег МАНЖУРОВСЬКИЙ і Руслан ЗАПАРОВ, зі складу яких було сформовано окремий протитанковий взвод 164-го батальйону територіальної оборони.
По закінченню двотижневої підготовки командувач сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко відзначив кожного з даного взводу персональною подякою за старанність і розумну ініціативу, проявлені в ході тактичних навчань та вагомий внесок у зміцнення територіальної оборони Української держави.
У подальшому подібні тренування планують провести й у інших регіонах України.
P.S. У найближчому номері ми, як то кажуть, із перших уст зможемо дізнатися про перебіг експериментальних тактичних навчань. Враженнями від двотижневих військових зборів ділитиметься головний редактор газети «Град Прилуки» Владислав Кіча.

Марія Бутенко, Аліна Шульга

Прочитано 2242 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 380 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!