№ 38

19 вересня 2024 року

Гімназія №1 знайшла свого директора

  • Середа, Груд. 11 2019
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Майже рік Прилуцька гімназія №1 імені Г. Вороного залишалася без постійного керівника. Причиною цьому став конкурс на заміщення вакантної посади керівника комунального закладу загальної середньої освіти. А точніше, його результати.
Як ми пам’ятаємо, це був перший конкурс подібного характеру, документи на який подали 2 кандидати – чинний на той час директор гімназії Олена Рогальова та викладач Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу Олександр Радченко. За результатами таємного голосування членів конкурсної комісії перемогу тоді здобув Олександр Анатолійович, але громада та місцеві активісти з цим рішенням не погодилися, внісши смуту в голови членів виконкому, які й мали затвердити під час свого засідання кандидатуру переможця.
Досить чимало часу минуло, вносилися зміни до Порядку проведення конкурсу й нарешті, 6 грудня, він відбувся знову. Цього разу кандидатів на посаду директора гімназії №1 було вже четверо: Олена Геннадіївна Рогальова (учитель української мови та літератури гімназії №1), Володимир Володимирович Полоз (учитель фізики гімназії №1), Юлія Петрівна Зімбалевська (заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ №10) та Микола Миколайович Цапенко (викладач загально-технічних дисциплін Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу).
Відповідно до Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти міста Прилуки конкурсний відбір переможця конкурсу здійснювався за результатами:
– перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти, зокрема Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти, а також Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 988-р;
– перевірки професійних компетентностей, яка проходила шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;
– публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації.


Перевірка знань законодавства проводилася у формі письмового тестування. Форма для проведення тестування містила індивідуальні завдання для кожного кандидата та складалася з 5 завдань.
Також, відповідно до пункту 15 Положення, загальна кількість балів, яку мали змогу отримати конкурсанти, складається із суми балів за вищезазначеними напрямками, зокрема: перевірка знань законодавства оцінювалася по два бали за кожну правильну відповідь, всього до 10 балів; за вирішення ситуаційного завдання можна було отримати від 1 до 3 балів (середній бал за результатами роботи конкурсної комісії); за презентацію перспективного плану розвитку закладу загальної середньої освіти – від 1 до 5 балів (середній бал за результатами роботи конкурсної комісії). Цього разу оцінювання кандидатів проводилося відкрито.
Відтак усі претенденти на зайняття посади директора Прилуцької гімназії №1 ім. Георгія Вороного виконали всі завдання за напрямками визначеними Положенням і набрали загальну кількість балів:
Зімбалевська Ю.П. – 13 балів;
Полоз В.В. – 13,7 балів;
Рогальова О.Г. – 18 балів;
Цапенко М.М. – 8,3 бали.
Члени конкурсного комітету визнали конкурс таким, що відбувся. А оскільки переможцем визначається той кандидат, який набрав найбільшу кількість балів, то, відповідно, перемогу здобула Олена Рогальова.

Інформація «ГП»

Прочитано 1552 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 396 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!