№ 38

19 вересня 2024 року

Вбиральня на мільйон…Коли ж запрацює?

  • Вівторок, Січ. 14 2020
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Як довго прилучани чекали, щоб у центрі міста нарешті з’явилася громадська вбиральня. Не те, щоб її там не було взагалі, просто пристойною її складно було назвати – бруд, сморід, відсутність дверей у кінці кінців.
Упродовж тривалого часу громадськість міста просто таки вимагала в міського голови та депутатів побудувати нарешті новий зручний і сучасний громадський туалет. Як пам’ятаємо, досить довго таким собі каменем спотикання була ціна даного питання. Час ішов, імовірна вартість проєкту коливалася від 1 мільйона до 800 тисяч гривень і навпаки. І таки дійшли згоди – з міського бюджету на будівництво довгоочікуваної громадської вбиральні виділили 1 млн 300 тис. грн. Будівельні роботи тривали протягом усієї осені, і от заповітна будівля площею 60 кв. м добудована й готова до експлуатації… Ну майже… Дійсно, там проведено сучасний ремонт із використанням якісних будівельних матеріалів. Навіть передбачені місця, спеціально об лаштовані для людей із інвалідністю. Та він чомусь не працює.


Планувалося запустити в середину перших відвідувачів уже після Нового року. Але на дверях досі бачимо табличку з красномовним написом «ЗАЧИНЕНО». Виявляється, здати туалет в експлуатацію наразі не можуть, оскільки будівля до цього часу ще не приєднана до електричних мереж. А термін надання послуги стандартного приєднання до електричних мереж системи розподілу становить 75 робочих днів із дати стовідсоткової оплати замовником вартості приєднання. Враховуючи, що управління капітального будівництва оплатило дану послугу в грудні 2019 року, то має пройти ще близько двох місяців у новому 2020-му році для того, щоб Прилуцький РЕМ таки приєднав цей об’єкт до своєї мережі. Звісно, приєднати будівлю до електрики можна всього за кілька днів, але ж паперову бюрократію ніхто не відміняв – у договорі прописано 75 днів, тож доведеться почекати. Та все ж сподіваємося, що з боку Прилуцького РЕМу роботи будуть виконані швидше і прилучани зможуть спокійно скористатися вбиральнею за призначенням.

Мар’яна Гибенко

Прочитано 912 разів
Оцінити матеріал
(1 голос)
Опубліковано в Редакційна стаття
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 398 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!