№ 38

19 вересня 2024 року

Забезпечення рівності та недискримінації людей з інвалідністю в Прилуках

  • Середа, Лист. 01 2017
  • Написав: 
  • розмір шрифта зменшити шрифт збільшити шрифт

Пишу на своєму прикладі. Наша країна підписала угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Європа є великим будинком, в якому жити зручно кожному, і де забезпечуються рівні права та можливості для людей з інвалідністю.
Першочергові дії повинні бути спрямовані на забезпечення належних умов доступності навколишнього середовища для людей з інвалідністю. У нашому місті, як і в Україні, не хочуть розуміти, що зведення пандусів для людей, які пересуваються на інвалідних візках – це доріжки в їхньому житті, які виводять інваліда з чотирьох стін кімнати. Наші вулиці не готові прийняти таких людей.
Вплинути на ситуацію з вирішенням проблем таких людей з обмеженими можливостями повинна влада. В Україні вже так склалося, що обов’язки державної влади часто виконують громадські організації.
Так громадська організація «Фенікс» об’єднала в своїх рядах молодих інвалідів, які саме й пересуваються з допомогою милиць, паличок та інвалідних візків. Зараз нашу організацію очолює Любов Іллівна Кобзар. Це мама такої ж дівчинки-інваліда. Саме тому весь біль та проблеми людей з обмеженими можливостями вона знає та розуміє як ніхто інший із здорових людей.
Щоб члени організації «Фенікс» не відчували себе знедоленими, вона всі ці роки організовує для нас різноманітні програми в культурно-спортивному житті. Це і поїздки в цирк, на концерти, виїздки на природу, до річок. Кожного літа для нас організовують святкові заходи, які завершуються приготуванням смачної каші. Наша організація тісно спілкується з аналогічними організаціями міста Пирятин, Срібне, Чернігів, Ніжин. Ми їздили на спортивні змагання, у свій час, навіть у Євпаторію.


У 2015 році (тоді ще міським головою був Барнаш) було започатковано будівництво першого пандусу до будинку інвалідів Зарицьких, які пересуваються на візочках.
У 2017 році зробили доріжку для інвалідних візків уздовж будинку. Сім’я Зарицьких висловлює величезну подяку отаману Прилуцького козацького полку Сергію Григоровичу ТКАЧЕНКУ; громадському діячу та правозахиснику Сергію Володимировичу КОРОВЧЕНКУ, який фінансував усі роботи; та Володимиру ВЕЧЕРІ, представнику громадської організації «Небайдужі прилучани».
Велика подяка всім людям, які організовують культурно-масове життя молоді в Прилуках, а також допомагають людям з інвалідністю.
Вирішувати проблеми й питання людей з обмеженими можливостями потрібно на всіх рівнях, об’єднавши зусилля громадських організацій, влади, ЗМІ й усього суспільства. І пам’ятати про це потрібно не лише 3 грудня – у Всесвітній день інвалідів.


Сім’я Зарицьких, м. Прилуки

Прочитано 1609 разів
Оцінити матеріал
(0 голосів)
Опубліковано в Глас народу
Web-editor

Веб-редактор та адміністратор сайту.

Website : gradpryluky.info

Написати коментар

Переконайтеся, що Ви заповнили поля, помічені зірочкой (*). HTML коди заборонені.

Фото зі статті

Систематично Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія»...
Не дивлячись на військовий час, міська рада не лишає комунальні...
Прилуцька дитяча лікарня, у рамках співпраці з Державним...
адання пільг, компенсацій особам, які постраждали внаслідок...
Пропонуємо інформацію про ще одну з вулиць нашого міста, яку було...
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» з Благодійним...
На виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного...
Нещодавно в Прилуках розпочалися роботи з грейдерування та...
У 2024 році КП «Послуга» розпочало реалізовувати проєкт...
У лютому 2022 р. Прилуцький район був частково окупований, а...

Хто на сайті

Зараз 340 гостей и жодного зареєстрованого користувача на сайті

Телефон редакції

050-916-95-31

Підпишись на нашу розсилку!